Tar ton för Oskarshamn

Han har gjort avtryck både vid fotbollsplanen och på scenen. Nu är det dags för tränarikonen och musikprofilen Janne Stahres nya satsning. Tillsammans med bandet Tramps & Poets har han gjort en kampsång som ska mana såväl IK Oskarshamn som Oskarshamns AIK till nya stordåd.

– Egentligen är det en hyllning till hela Oskarshamn. Om allt som har förändrats i stan sedan jag växte upp och om allt som händer just nu. Samtidigt som låten – Oskarshamn Tillsammans för alltid – är gjord som inmarschmusik till Oskarshamns AIK och IK Oskars­hamns hemmamatcher kan exempelvis Attraktiva Oskarshamn använda den i sin marknadsföring av kommunen, förklarar Janne Stahre entusiastiskt.
Idén till låten väcktes under de två åren som tränare i OAIK. Ordförande Ted Svensson var väl bekant med Stahres musikaliska förehavanden och föreslog en comeback för Jannes gamla oskarshamnsorkester B. Riff Band om laget gick upp i superettan. Nu blev det inte så. Men tanken var väckt och när även IK Oskarshamns supporterklubb Blue Front involverades tog
planerna fart igen.
– Jag skriver låtar hela tiden och har även haft lite hobbyprojekt på gång hemma i Stockholm. När detta blev allvar bestämde jag mig för att kontakta medlemmarna i den ursprungliga uppsättningen av B. Riff Band från början av 80­-talet.
ÄVEN OM vissa av de forna band­kompisarna inte träffats på närmare 30 år så var det inga som helst betänk­ligheter. Och redan under första repet så klickade det direkt.
– För att det inte ska bli några miss­förstånd kallar vi oss numera Tramps & Poets, Luffare & Poeter på svenska. Vi har även plockat in ett antal oskarshamnskända gästmusiker och dess­utom medverkar Blue Front Support på körsång samt deras trumslagare Joachim ”Rock­Jocke” Johansson.
Under några hektiska dagar i Sensus 491 Studios på Oskarshamns Folkhögskola i slutet av februari spelades merparten av låten in under ledning av producenterna Erik Nilsson, Janne Stahre och Krister Andersson.
– Det blir riktigt bra, konstaterar Janne Stahre. Den inledande visslingen och efterföljande intro sätter tonen för hela låten som sedan byggs upp succe­ssivt. Det är ganska stökig musik med influenser av bland annat Ramones, Suede och Oasis. Fast med svensk text.
FÖRHOPPNINGEN ÄR att låten ska vara färdig och kunna spelas vid ett even­tuellt kval för IK Oskarshamn i mitten av mars. Oavsett vilket kommer den inom kort att finnas tillgänglig på såväl Spotify som på CD.
Janne Stahre är inte heller främ­mande för en comeback i den forna hemstaden. Han har inte stått på scenen i Oskarshamn sedan B. Riff & The Bacchanals spelade på nattklubben Othello i början av 90­-talet.
– Faller satsningen med den nya låten väl ut skulle det vara riktigt kul att spela i Oskarshamn med det här bandet vid passande tillfälle framöver. Kanske i sommar, säger han med något drömmande i blicken.

Medlemmar ur Blue Front Support, Tom de Vries, Thomas Björklund, Sanna Tolkki, Johan Andersson, Alexander Svensson, Joachim ”Rock-Jocke” Johansson, Willner Andersson och Vera Andersson, körar tillsammans med Janne Stahre på den nya Oskarshamnslåten.

OSKARSHAMN TILLSAMMANS FÖR ALLTID
(Utvalda delar av låttexten)

Vissling & gitarrintro
Vers:
”Långa soffan tar entré Synd/Vi gillar gratis
O vill ha mycket mer
Ett lag som lirar och går framåt varje dag
Vi är fansen ALLTID kvar!!!”

Refräng:
”Har festen börjat redan nu
Så varmt i luften nära 57°C”

Vers:
”Stahres kondis har lagt ned Även Kråkan har brunnit ner
MEN VI BYGGER UPP IGEN!
DET TIDEN HAR FÖRSTÖRT
INTENSIVA ICKE
DET ÄR ALDRIG KÖRT!!!”

Kolla in sångfågeln på 80-talet!
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.