Flexibel altanlösning för alla väder

Stabilt skydd i snålblåsten och full tillgång till solsken under varma sommardagar. Med Cit i Lä® från Plåtson får Jörgen Wernersson det bästa av två världar.
– Det är en flexibel lösning som passar perfekt på altanen, säger han.

Trots det högt och vackert belägna sydvästläget mot havsviken i Stångehamn har Jörgen Wernersson inte kunnat njuta fullt ut av sin altan. Under sena sommarkvällar har kalla vindar dragit in.
– Jag hade så smått börjat fundera på att bygga ett inglasat uterum när grannen tipsade mig om de här höj- och sänkbara glaspartierna, berättar han. Besöket hos Plåtson gav Jörgen ännu mer på fötterna och han insåg att Cit i Lä® skulle vara den optimala lösningen för hans altan.
– Nu kan jag använda altanen när jag vill och anpassa den helt efter väder och vind. Under varma sommardagar har jag partierna nedsänkta och får tillgång till både sol och svalkande vindar. När det är kyligare och blåsigare höjer jag partierna och sitter helt i lä. Dessutom krävs det inget bygglov, förklarar Jörgen som även har kompletterat de funktionella och stilrena glaspartierna med en markis som både skyddar mot solen och håller värmen på plats vid behov.

Oändliga kombinationer. Cit i Lä® går att få i olika
längder och höjder. Bill Sturesson på Plåtson berättar att de även har monterat dörrpartier på Jörgen Wernerssons altan.

Cit i Lä® är en svensk produkt som tillverkas av Svalson, från Öjebyn utanför Piteå. Plåtsons vd Bill Sturesson fick kännedom om den innovativa lösningen via tv-programmet Bygglov för några år sedan. Kort därefter blev Plåtson återförsäljare av Cit i Lä®.
– Det finns en oerhörd potential i den här produkten. Vinden ställer till det för villaägare utmed hela kusten och nu har vi lösningen. Vilket många också har upptäckt, säger han.

De höj- och sänkbara glaspartierna balanseras med hjälp av en motvikt som gör det väldigt enkelt att dra dem upp och ner. De går att höja och sänka med ett finger. Motvikten medför dessutom att det höjbara glaspartiet stannar precis på önskad höjd – utan att det behöver låsas fast.
– Glaspartierna kundanpassas och sektionerna kan fås i längder upp till 2 200 millimeter samt i fem olika höjder. De går även att få i alla tänkbara kulörer för att passa tillsammans med huset i övrigt, förklarar produktionschef Marcus Hellens på Plåtson.

Han tillägger att inglasningen från Cit i Lä® är testad för vindlast, personsäkerhet inklusive tung stöt hos SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.
– Det är ett unikt koncept som gör att man får ut maximalt av sin uteplats. Vi har dessutom bra priser på Cit i Lä® och tillhandahåller även montering.

Marcus Hellens och Bill Sturesson beundrar utsikten från Jörgen Wernerssons altan. Med Cit i Lä® har han skydd mot snålblåsten samtidigt som vyn mot havsviken är intakt.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Portad med enkelt knapptryck

Ett enkelt knapptryck. Det är det enda som behövs för att Carl-Erik Ingemansson ska kunna parkera bilen säkert och tryggt innanför den nya garageporten från Plåtson.

De gamla vikportarna hade sett sina bästa dagar. Dessutom blev bilen allt oftare stående utanför garaget än i.
– Det ska vara enkelt att köra in i garaget. Annars struntar man i det. Inte minst när man börjar bli lite äldre och gärna undviker att hoppa i och ur bilen i onödan, framhåller Carl-Erik leende och demonstrerar den nya motordrivna takskjutporten. När han och hustrun Pia bestämt sig för en ny garageport började han kolla på nätet efter passande alternativ. Det slutade med att han kontaktade Plåtson.
– Det är lätt att bli lurad av att bara jämföra priser. Hos Plåtson fick vi en måttanpassad och specialdesignad port helt efter våra önskemål. Dessutom installerad och klar. Vi är jättenöjda och den fungerar kanonbra, säger han. Plåtson är återförsäljare av både takskjutportar och vipportar från Teckentrup samt en rad olika tillbehör som exempelvis motorer.

Med ett enkelt knapptryck kan Carl-Erik Ingemansson parkera bilen säkert och tryggt innanför sin nya garageport från Plåtson.

– Under förra året sålde vi närmare 80 villaportar. Vår målsättning är att alltid ha de vanligaste standardstorlekarna i vitt på lager för snabb leverans. Under våren har vi kampanjpris på 12 500 kronor för just dessa portar, säger produktionschef Marcus Hellens på Plåtson.
– Men vi levererar även portar helt efter kundernas önskemål när det gäller allt från storlek till färg och olika tillbehör, förklarar han.