Förverkligar köksdrömmarna

Kökets dreamteam. Electrolux Home, Byggfirman i Gröndal, Elcentralen och Kjellgrens Måleri gör verklighet av drömmarna – från idé till färdigt kök.

Electrolux Home, Byggfirman i Gröndal, Elcentralen och Kjellgrens Måleri har en mängd förverkligade köksprojekt på sitt gemensamma CV.
– Vi har utvecklat det här samarbetet under många år. Vi tillgodoser kundernas önskemål på bästa sätt och hjälper dem tillsammans att få sitt drömkök. Det har vi en mängd nöjda kunder som kan vittna om, förklarar köksdesigner och säljare Marcus Björngard på Electrolux Home.
Han betonar vikten av att hela köket är noga genomtänkt från början till slut.

Dreamteam för den perfekta kökslösningen. Stefan Nilsson, Byggfirman i Gröndal, Martin Franzén, Elcentralen, Marcus Björngard och Ann-Sofie Nyberg, säljare och köksdesigner på Electrolux Home, samt Jesper Kolm, Elcentralen. På bilden saknas Kent Josefsson, Byggfirman i Gröndal, och Benny Kjellgren, Kjellgrens Måleri.

– Det kan vara en utmaning att få till både kyl och frys, en bra placering av ugn och mikrovågsugn och samtidigt få bra ytor att baka på. Men det brukar alltid gå att lösa och få till på bästa sätt genom att lyssna på kunden och bidra med kreativa förslag.
Det långvariga samarbetet gör att kunden slipper lägga tid och energi på att hitta duktiga hantverkare – de är redan prövade och rekommenderade sedan tidigare.
– Det är smidigt och enkelt för alla parter. När kunden har fått det nya köket professionellt uppritat åker vi ut för att titta på plats. Kunden väljer sedan själv om jobbet ska vara på fastpris eller löpande, säger Stefan Nilsson från Byggfirman i Gröndal och Martin Franzén från Elcentralen.
Normalt sett tar det ungefär två veckor att riva ut det gamla köket och installera ett nytt. Sedan finns det alltid speciallösningar och kundönskemål som gör att det kan ta längre tid.
– Det viktigaste är slutresultatet. Kunderna ska få det kök de drömmer om, betonar Marcus Björngard och de övriga nickar instämmande.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Läs om vägen till drömköket för Catrin och Urban Persson här.