Solklar vårinvestering

Sommarens heta dagar är snart här. Med skräddarsydda persienner och markiser får du en behaglig värme i huset och på uteplatsen.
– Vi måttanpassar helt efter kundens behov, säger Robert Strandberg på OPM.

På OPM:s sömnadsavdelning står Sadia Delkic och Svetlana Onopriienko och gör en effektgardin.

Många känner till familjeföretaget Strandbergs möbler på Åsavägen vid södra infarten. Här finns även OPL System samt OPM,

Oskarshamn Persienn Markis. I den nya utställningshallen inne i möbelaffären finns alla sorters markiser och persienner att titta på.
– Här kan kunden se flertalet av våra produkter. Bland annat den populära pergolamarkisen som är en vindtålig markis med stabila stödben som konstruktion. Vi upplever att fler och fler investerar i sina uteplatser och hus med markiser, persienner och lamellgardiner som ger ett bra, högkvalitativt skydd mot solen, säger Robert Strandberg och får medhåll från Oskar Strandberg.

 

Markismontören Johan Gustafsson i full fart med att tillverka en markis i fabriken på Åsavägen.

– Så fort det blev en solig dag började telefonen ringa. Många har nog förra årets varma sommar i tanken. OPM utvecklar egna produkter och tillverkar efter kundens behov.

OPM erbjuder måttagning och ger ett kostnadsförslag på produkten. Den skräddarsys och OPM erbjuder även montering.

Fördelen med att ha en markis över altanen är inte bara att den ger skydd för solen om dagen, den ger också en behaglig värme på

kvällen.
– Vi ser en ökad efterfrågan på motorisering/ automatisering på alla OPM:s solskyddsprodukter. Med olika smarta lösningar som sol- och vindautomatisk styrning, som kan styras från en app i mobilen. Dessa lösningar är energibesparande och klimatsmarta för bostäder, arbetsplatser och offentliga fastigheter, säger Robert Strandberg.
OPM har en egen sömnadsavdelning, där skräddarsys vävarna för markiser, plissèer, lamellgardiner, rullgardiner och gardiner samt dukbyten till befintliga markiser.

Text & Foto Kristin Wennerström