Njutningsfull lyx alla dagar i veckan

Vardagslyx. När familjen Sinnerström i Norrtorn skulle renovera altanen ville de unna sig något extra. Nu sätter ett Viskan spabad från Colorama guldkant på alla dagar i veckan.

Sedan det stora spabadet lyftes på plats över taknocken med mobilkran i slutet av mars har familjen Sinnerström njutit i det 38-gradiga vattnet med olika massagefunktioner i stort sett varje dag. Något som inte minst har uppskattats av döttrarna Alma, 9 år, och Ella, 4 år.
– Det är skönt att sitta ute och bada även när det är kallt, säger de och mamma Hanna och pappa Marcus nickar instämmande.
– Det här är verkligen kvalitetstid med familjen. Efter en dag på jobbet är det otroligt skönt att krypa ner i badet och bara koppla av. Samtidigt kan hela kroppen få en skön massagebehandling.

Spabad har länge varit en dröm. Men det var först i februari i år som planerna började konkretiseras.

Nu kan familjen Sinnerström i Norrtorn ha hemmalyx alla dagar i veckan. Såväl mamma Hanna som döttrarna Ella och Alma och pappa Marcus njuter till fullo när de kryper ner i det varma och välgörande spabadet efter en lång dag på jobbet.

– Vi var hos några kompisar och badade. Direkt när vi kom hem började vi räkna på vad det skulle kosta i samband med att vi renoverade altanen, berättar Marcus. När beslutet var taget gick det fort. Att satsa på kvalitet från början var självklart och efter ett besök hos Magnus Utterström på Colorama visste de precis vilket bad de skulle ha.
– Viskan Spa är det enda svensktillverkade spabadet som dessutom är anpassat för nordiska väderförhållanden när det gäller allt från utformning till isolering.

Marcus var väl påläst inför den stora investeringen och framhåller alla fördelar med att handla lokalt.
– Eftersom vi ska integrera spabadet i altanen hade jag några frågetecken. Exempelvis hur mycket utrymme som behövs där locket hängs av och var det är bäst att kliva i badet. Att kunna klämma och känna på Coloramas utställningsexemplar och få svar av Magnus kändes väldigt tryggt samtidigt som vi enkelt kunde vända oss direkt till tillverkaren med ytterligare frågor och funderingar. Familjen Sinnerströms val av spabad föll på Viskan Lindö med hela åtta sittplatser varav två djupa hörnsäten med helkroppsmassage. Som tillval har de bland annat locklyft och wifi-anslutning för att kunna styra temperatur och rengöring på distans med mobiltelefon.
– Efter att ha rådgjort med Magnus bestämde vi oss för att satsa på ett rejält bad redan från början. Då behöver vi inte uppgradera efter några år och har förhoppningsvis ett bekymmersfritt ägande under lång tid framöver.

Marcus och Hanna räknar med en genomsnittlig driftskostnad på knappt 500 kronor i månaden. Något som ställs i förhållande till de tidigare hotellbesöken för att bada spa.
– Nu har vi den lyxen hemma. Alltid. Såväl vardag som helg, konstaterar de nöjt.

 

Magnus Utterström på Colorama i Oskarshamn har varit återförsäljare av svensktillverkade Viskan Spa under många år.

Bekymmersfritt ägande

Kvalitet som lönar sig. Magnus Utterström på Colorama betonar vikten av att satsa på ett spabad som verkligen är tillverkat för att tåla svenska väderförhållanden.

– De allra skönaste baden är utomhus på vintern när det är kallt i luften. Då är det väldigt gott att ta på sig toppluvan och krypa ner i det heta vattnet. Det kräver dock att spabadet är anpassat för att kunna användas året runt i alla väder.
– Som det enda svensktillverkade spabadet har Viskan ett antal stora fördelar. Inte minst isoleringen som gör baden väldigt energisnåla oavsett utetemperatur. Likaså marknadens lägsta sittdjup som innebär att även långa personer sitter bra med vatten över axlarna. Något som är värt väldigt mycket när det är kallt ute, framhåller Magnus Utterström.

Colorama är återförsäljare av Viskans hela spasortiment – från mindre och lättplacerade modeller till de riktigt stora premiumbaden med plats för upp till nio personer och med olika typer av massagemunstycken, aromabad och ljusterapi.
– Vi har ett antal bad på plats i butiken och hjälper kunderna att hitta den modell och de tillval som passar bäst för varje enskilt behov, säger han och tillägger att Colorama – via Viskan Spa i Skene – dessutom tillhandahåller service som sträcker sig över ett stort geografiskt område mellan Gamleby, Kalmar och Växjö.
– Som spabadsägare ska man bara njuta. Med Viskan Spa levererar vi ett bekymmersfritt ägande och ett bad av högsta kvalitet.

 

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist