Filmkrönika

Det finns två faktorer som är avgörande för en biograf. Filmer och besökare. I båda dessa fall gäller det att de är bra. När det gäller filmutbudet kan vi som driver biografer inte påverka så mycket. Det är svårt att ringa Hollywood och be dem köra fyra nya Star Wars på raken för att rädda bokslutet. Vi kan inte heller ringa Hannes Holm, Måns Herngren eller någon annan magisk gubbe inom svensk filmindustri. Vi får snällt vänta på kassasuccéerna och försöka så mycket det bara går att plocka hem rätt filmer och lägga dem på rätt tider i rätt salong. Det är inte det enklaste. Men det är vårt jobb. När det gäller besökare kan vi kanske göra lite mer. Vi kan till exempel locka med ett stort utbud i vår kiosk. Vi har under de senaste två åren mer än fördubblat utbudet jämfört med starten efter ombyggnaden. Självklart gäller det också att hålla priserna på en rimlig nivå, vilket jag tycker vi gör i de allra flesta fall.

Vi kan också se till att personalen på biografen tar hand om er besökare på allra bästa sätt. Så att ni känner er välkomna och att ni av den anledningen vill komma tillbaka gång på gång. Just den biten får vi titt som tätt mycket beröm för och det gör oss självklart otroligt glada. Just nu arbetar vi stenhårt på en ny giv som ska få er besökare att knytas ännu närmre vår verksamhet. Något som ska få er att förbli oss trogna och komma tillbaka så ofta som det bara går. Det handlar om ett nytt kortsystem. Det kommer, om allt faller på plats, bli ett kombinerat present-, betal- och lojalitetskort. Ju mer du går på bio ju bättre blir förutsättningarna. Vi vågar i dagsläget inte säga när systemet sjösätts, vi vill att allt ska vara 100% bra innan vi sparkar igång.

Men minns också en sak… Sagabiografen är VÅR biograf. Hela Oskarshamns biograf. En del av det som gör den här staden så attraktiv. Så det gäller att vi är rädda om den. Så över till kommande filmer då. Jag har plockat ut två som kommer att göra maj till en fantastisk månad. Först Aladdin – en ny live action som bygger på den gamla tecknade klassikern. Att få Will Smith som den galne anden är nästan som en för tidig julklapp. Kommer bli helt fantastiskt att få återstifta bekantskapen med gänget från Agrabah igen. Och så har vi ytterligare en musikfilm. I kölvattnet av succén Bohemian Rhapsody kommer nu i slutet av maj Rocketman. En film om den färgstarke, kontroversielle och ultrabegåvade Elton John. Äntligen, säger jag och säkert en hel del andra också!

 

KOMMANDE FILMER I URVAL:

Pokémon: Detective Pikachu: 8 maj
Amundsen: 10 maj
Ugly Dolls: 10 maj
John Wick 3: 15 maj
Willy & Monsterplaneten: 17 maj
Aladdin: 22 maj
Rocketman: 29 maj

Läs också: Filmkrönika