Oväntad vinnare i glasstest på Pressbyrån

Mumsigt, fruktansvärt och allt däremellan. Glassnyheterna från GB får fart på smaklökarna. Stadsmagasinets testpanel begav sig till Pressbyrån i Oskarshamn med ett tydligt uppdrag: testa glass.

Att betygsätta GB:s glassnyheter har blivit något av en tradition i Stadsmagasinet. För fjärde året i rad var det dags för testpanelen att smaka och utvärdera glassen som i år bestod av: Solero Organic Juicy Lemon, Ben & Jerry´s Slices – On the Dough, Bamses gräddglass med smak av päron och Magnum White Chocolate & Cookies.
– Jag älskar glass. Det är extra kul att få vara med i testpanelen och testa årets nyheter varje år. Än har jag inte hittat någon glass som slår puckstång med jordgubb, säger Arne Nilsson, som varit med från starten.

Testpanelen 2019 består just av föreningsmänniskan och pensionären Arne Nilsson, Linnéa Nicklagård, butikschef Coop Flanaden, Linda Tiri, informatör och musiker i Döderhults församling samt Rasmus Ohlsson, butikschef ICA Maxi Oskarshamn. Martin Åkerberg, klubbchef på IK Oskarshamn, kunde inte delta i testet på grund av hockeylagets SHL-firande. En solig vårdag i april tog sig panelen till Pressbyrån i Oskarshamn, som just denna månad blev Glassbyrån. Det var premiär både för Linda Tiri och Rasmus Ohlsson som deltagare i testet.
– Ett hedersuppdrag, säger Linda Tiri med glimten i ögat.
– Verkligen. Jag ser det som en fantastisk möjlighet att visa mig i media samtidigt som det är kul att vara med i en testpanel. Det vore himla roligt att testa pizza framöver, säger Rasmus Ohlsson. Läs vad testpanelen gav för betyg och kommentarer till glassarna på nedan.

[pjc_slideshow slide_type=”glasstest”]


Solar Organic juicy lemon

Arne: ”Totalt färglös” 0/5 poäng
Linnéa ”Kul med ekologisk glass” 2/5 poäng
Rasmus: ”Skulle inte köpa” 1/5 poäng
Linda: ”Otäckt klet i mitten” 0/5 poäng
Sammanlagda poäng: 3
Förlorare!

Ben & Jerry´s
-On the Dough

Arne: ”Goda kolabitar” 4/5 poäng
Linnéa: “Pensionärsglass” 3/5 poäng
Rasmus: ”Ingen höjdare” 3/5
Linda: ”Lite mastig, säkert god till kaffet” 2/5 poäng
Sammanlagda poäng: 12

Bamses gräddglass
med smak av päron

Arne: ”God barnglass” 4/5 poäng
Linnéa: “Som glass ska vara” 4/5 poäng
Rasmus: ”Top notch!” 5/5 poäng
Linda: ”Lätt barnens favorit” 4/5 poäng
Sammanlagda poäng: 17
Vinnaren!

Magnum White
Chocolate & Cookies

Arne: “Suberb!” 5/5 poäng
Linnéa: “Äcklig” 2/5 poäng
Rasmus: ”Jättegod” 5/5 poäng
Linda: ”Gott med vit choklad” 4/5 poäng
Sammanlagda poäng: 16