Jens vill bo klokt

Nära till havet och grönskande natur. Kombinerat med hög kvalitet till en rimlig peng. För oskarshamnaren Jens Lindström var det självklart att satsa på en av BoKloks kommande bostadsrätter i Gröndal.

Eklaminat, fönsterbrädor i natursten och vitmålade väggar skapar förutsättningar för ett högklassigt boende.

Faktum är att mer än hälften av lägenheterna redan är sålda, innan de ens byggts färdigt.
– Många har insett värdet av att bo klokt i våra nybyggda lägenheter, men än finns chans att fånga drömmen. Först till kvarn är det som gäller, säger Louise Stjernqvist, kundansvarig säljare på BoKlok, som är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA.

Totalt blir det 40 lägenheter, fördelade på fem hus, som nu alla står på plats i det familjevänliga området med lummig skog runt knuten och promenadavstånd till havet.
– Har följt bygget med spänning varje vecka för att se hur det framskrider. Ser verkligen fram emot att flytta in i november, säger Jens Lindström som byter ut sin hyrestvåa i Kristineberg mot en tvåa med balkong i Gröndal.
– Tänkte först köpa en bostadsrätt inne i centrum, men sen fick jag nys om BoKloks satsning i Oskarshamn. Köper hellre ett nytt prisvärt boende, istället för att lägga en massa energi på en lägenhet med renoveringsbehov. Mer tid över för avkoppling vid sommarhuset i Byxelkrok på Öland!

Det vita, moderna IKEA-köket har
stora arbetsytor och gott om förvaring.

Det hållbara boendet tilltalar många och hållbarhet är ett starkt nyckelord inom hela BoKlok och i deras nyproducerade kvarter – socialt, ekonomiskt, miljömässigt och tekniskt. Husen byggs i trä och genom att bygga dem inomhus i supereffektiva fabriker, hålla nere tillverkningskostnaderna och att alltid tänka i volymer kan BoKlok erbjuda nybyggda hem till en lägre kostnad.
– Vi vill ge fler människor chansen att köpa sin egen, nybyggda bostad. Hållbara hem med hög kvalitet till en rimlig peng helt enkelt, säger Peter Johnson, Projektledare på BoKlok.

 

BOKLOK SEGLET

40 bostadsrättslägenheter i Gröndal, inflyttning november 2019.
• Två rum och kök, 55 kvadratmeter, balkong eller altan med grästäppa.
• Tre rum och kök, 72 kvadratmeter, balkong eller altan med grästäppa.
• Fyra rum och kök, 85 kvadratmeter, balkong eller altan med grästäppa.
Surfa in på www.boklok.se/seglet för att läsa mera och se priser.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Kristin Wennerström & Boklok