Ren logik att välja rätt

Rent hus  och bra för dig och naturen! Fler och fler efterfrågar städprodukter som inte är giftiga, varken för människa eller miljö. På Apoteket Lejonet i Oskarshamn finns svaret.

Vi har utökat sortimentet med städprodukter från Ren logik och Myk, som båda uppfyller våra höga krav och har genomgått Apotekets tuffa kvalitetskontroll på sex steg, berättar Lena Lund, egenvårdsrådgivare på Apoteket Lejonet.

Här finns diskmedel, badrumsrengöring, köksrengöring, tvättmedel, mjukmedel och en massa annat som behövs i vardagens städrutiner. De svensktillverkade produkterna Ren logik är ett veganskt livsstilssortiment med hållbara och skonsamma städoch tvättprodukter. Helt utan onödiga tillsatser, men ändå med mjukt blommiga dofter (finns utan doft också). Dessutom är flaskorna tillverkade i miljövänlig plast.

Glöm inte smörja in ditt barn mot solen! En
påminnelse i all välmening från Apoteket Lejonet, som har solskydd för personer i alla åldrar.

– Alla medel bryts ner lätt när de använts och är dessutom allergivänliga. Flera kunder har efterfrågat denna typ av produkter, så det känns kul att kunna erbjuda detta, säger Lena Lund. Förutom Ren logik, finns också de dansktillverkade produkterna Myk. Tvättmedel, allrengöring, köksrengöring och handdiskmedel. Alla oparfymerade, Svanen-märkta och godkända av Astma- och allergiförbundet Danmark.
– Även dessa är biologiskt nedbrytbara och färgämnesfria. Dessutom är de dryga! Det behövs exempelvis bara lite grann av tvättmedlet för att det ska vara effektivt, även i 30 grader, säger Lena Lund.

APOTEKET

Apoteket ställer mycket höga krav på produkterna de säljer. Detta gör de av en enda anledning: för att kunden ska kunna känna sig trygg med det som han/hon handlar. Kunden ska kunna vara säker på att produkterna är av bästa möjliga kvalitet, inte påverkar miljön mer än nödvändigt och är producerade på ett etiskt försvarbart sätt. Därför genomgår alla Apotekets produkter en kvalitetskontroll i sex olika steg innan de tas in i sortimentet.

Text & foto Kristin Wennerström