Aktiv sommar för familjen

Fritidskontoret och projektet Sommarkul erbjuder massor av sommaraktiviteter runt om i kommunen, som är helt gratis. Ta med barnen eller barnbarnen ut i friska luften på en gång!

Nio motionsspår

Det finns nio motionsspår på olika ställen i kommunen, perfekta för en promenad eller löptur en härlig sommarkväll. Ta med hunden, barnvagnen eller varför inte unna dig en stund för dig själv? Motionsspåren i Påskallavik, Fårbo och Kristdala är nyligen upprustade med elljus av senaste slaget. I Påskallavik finns också ett helt nytt utegym. Spåret i Kristineberg har en OCR-bana, som är en slags hinderbana för hela familjen. Det finns även motionsspår i Havslätt, Bockara, Figeholm, Linghem och Misterhult.

Portabel Laserdome

Den 27 juni på Vallhallaskolan arrangerar fritidskontoret Laserdome för barn och ungdomar under fem timmar. All utrustning för att kunna spela och även utbildad personal som leder spelen, finns på plats. Laserdome är en aktivitet som går ut på att samla poäng genom att skjuta på motståndare och utplacerade objekt. Ett väldigt roligt spel för den som tycker om att tävla!

Platsen för hela familjen

Havslätts friluftsområde är populärt för personer i alla åldrar. Här erbjuds motionsspår med tre olika längder, utegym, motorikbana och grillplats. Det finns även möjlighet till dusch och ombyte. Bara ett stenkast bort ligger Havslätt camping och badplats med sandstrand. Havslätt är helt klart värt ett besök en varm sommardag!

Discgolf & tennis

Sugen på att prova på något annorlunda och kul? Spela discgolfbanan i Stadsparken! Det är samma tanke som golf, men du använder frisbees som du kastar i korgar istället för hål.
Ta med kompisgänget eller familjen och se vem som kan ta sig igenom banan på så få kast som möjligt. I Stadsparken finns även en tennisbana som är gjord för spontanspel. Först till kvarn gäller, den går inte att boka på förhand.

Utebio i Stadsparken

Missa inte chansen att se bio utomhus i sommar! Ta med en skön brassestol eller picknickfilt och bara njut av tillvaron. Den 26 juni klockan 18 visas RöjarRalf, den 31 juli klockan 18 Hodjas flygande matta och klockan 20 samma kväll Aquaman, samt den 7 augusti klockan 18.30 då A star is born visas. Fritidskontoret bjuder på popcorn.

Basketskola & friidrottsskola

Sugen på att testa basket eller friidrott? Den 17-20 juni (måndag-torsdag) arrangeras Basketskolan tillsammans med Oskarshamns Basketbollklubb för barn i årskurs 2 till 5. Den är utomhus vid Kristinebergsskolan och det blir basket alla fyra dagarna. Mellanmål med dricka varje dag, basketboll, t-shirt och vattenflaska ingår! Sista anmälningsdatum är den 10 juni. Besök www.obbk.se för att få veta mera. Det blir också friidrottsskola i samarbete med Oskarshamns sportklubb 15-19 juni (lördag-onsdag). För mer information: www.oskarshamn.se/sommarkul

Testa BMX eller skateboard

Du vet väl om att fritidskontoret gjort i ordning både en bana för BMX-cyklar och en street-yta för skateboard? Den 23-25 juli klockan 15-19 arrangeras en testa-på-eftermiddag…