Tillbaka i helt ny roll

Under sin tidigare Oskarshamnsejour gjorde han sig känd som driven och positiv butikschef på Dressmann. Nu är Mattias Lago tillbaka i en helt ny roll  som Platsutvecklare Handel på Attraktiva Oskarshamn.

Vilken är din tidigare erfarenhet av handel?
– Jag har en gedigen erfarenhet av handel sedan 25 år tillbaka som jag hoppas kunna dra nytta av i det nya jobbet. Jag har bland annat jobbat på Hemköp och JC. Var sedan butikschef på Dressmann i Oskarshamn mellan 2006 och 2010 och därefter på Hansa City i Kalmar. Under Dressmannperioden har jag även jobbat med ledarskapsutveckling.

Vad innebär ditt jobb som Platsutvecklare Handel på Attraktiva Oskarshamn?
– Min roll är att vara något av spindeln i nätet för att knyta kontakter mellan bland annat butiksnäringen, kommunen och fastighetsägare. Att vara med där saker och ting händer, helt enkelt. Vi är flera platsutvecklare och min inriktning är specifikt handel.

Hur ska Oskarshamns stadskärna kunna utvecklas ytterligare?
– Det är en tuff utmaning där vi konkurrerar mot bland annat näthandel. Centrumhandeln i många kommuner har det svårt. Vi har haft förmånen med en hel del nyetableringar under senare tid och vi ska dra nytta av den positiva utvecklingen. Handel föder handel och vi hoppas på flera nya aktörer.

Är det några nyetableringar inom handeln som du gärna skulle vilja se i framtiden?
– Givetvis vill jag ha ett ännu bredare utbud. Oskarshamn har varit känt för flera privata aktörer inom framför allt klädhandeln. Det skapar ett unikt utbud vid sidan av de större kedjorna och det ser jag gärna mer av.

Hur känns det att vara tillbaka i Oskarshamn igen?
– Underbart! Jag har saknat både människorna och naturen. Det är en välkomnande atmosfär. Det som gör Oskarshamn speciellt är att det på ena sidan av E22 finns natur och stora skogar med möjlighet till svampplockning. På andra sidan finns den fantastiska skärgården. Jag hade båt när jag bodde här tidigare och kommer absolut att skaffa det igen.

MATTIAS LAGO
Ålder: 45 år
Bor: Söker just nu boende i Oskarshamn. Gärna ett mindre hus
Familj: Särbo Johanna samt barnen Adam, 14, och Alma, 17 år
Jobbar som: Nytillträdd som Platsutvecklare Handel på Attraktiva Oskarshamn
Fritidsintressen: Träna jujutsu, cykla mountainbike, lyssna på musik  företrädesvis 80-talshårdrock samt vistas i natur och skärgård