Här kan du dansa kring midsommarstången

Här är några av platserna där man kan dansa runt midsommarstången.

Havslätt, Oskarshamn – Klockan 11-16 vid Havslätts camping/strandbistro. Under förmiddagen finns möjligheten att gå tipspromenad och tävla om fina priser. Havslätts strandbistro serverar sedan en underbart god midsommarbuffé. Klockan 12.30 kan alla klä midsommarstången tillsammans och klockan 13 drar dansen igång till livemusik.

Bockara – Klockan 13-16 vid Petter-Larsgården i Bockara. Traditionell midsommar i Bockarabygden. Mellan klockan 13 och 14 serveras midsommarlunch med sill och färskpotatis, för barnen finns alternativet köttbullar. Pris: 60 kronor/vuxen och 30 kronor/barn. Efter lunchen reses midsommarstången och alla, ung som gammal, kan vara med och dansa. Kaffeservering och lotterier.

Figeholm – Klockan 14-16 vid Figeholms båtklubb. Årligen återkommande midsommarfirande i en trevlig miljö vid klubbhuset. Besökarna klär midsommarstången tillsammans. Ta med blommor! Sedan blir det dans runt stången till dragspelstoner. Kaffeservering med midsommarbakelse.

Kristdala – Klockan 18-20 OBS! Kvällen innan midsommarafton, det vill säga torsdagskvällen den 20 juni. Midsommarfesten är på Kristdala torg och det blir dans kring stången, musikanterna Kalle & Åke uppträder och Döderhultsviksgillet har dansuppvisning. Fiskdamm för barnen, bollkastning och lotteri med möjlighet att vinna en midsommarkorg med lokala godsaker. Korv med bröd, kaffe och midsommarbakelse serveras. Barntombola.

Krokshult – Klockan 11 i Krokshults by. Firandet inleds med att klä stången och sedan blir det dans kring den. Chokladhjul. Servering av korv med bröd samt tårta. Musikunderhållning.