World Class blir First Class

Nu tar World Class ytterligare ett steg i utvecklingen mot den personliga anläggningen och byter namn till First Class. Denna förändring sker inte bara i Oskarshamn utan på tio olika anläggningar i Sverige.

När sker namnbytet?
– Lördag den 7 september. Då har vi också nyinvigning med öppet hus klockan 10-­16 i våra lokaler på Be­Ge:s väg 2. Denna dag blir händelserik med olika aktivi­teter, tävlingar, fika och givetvis kan man prova på både gruppträning och gymmet. De 50 första får goodiebags och bara genom att närvara så finns chansen att vinna ett årskort, säger platschefen Sophie Axelsson.

Blir det några större förändringar i samband med namnbytet?
– Under hösten och till våren kommer vi lägga mer fokus på gruppträningen och bredda utbudet för att nå ut till ännu fler träningssugna. Med små och stora förändringar går vi mot en mer personlig anläggning där det är viktigt att alla medlemmar får hjälp med sin träning. Vi ser att det är många som kämpar med att komma igång med regelbunden träning och vårt mål är att hålla igång motivationen över lång tid.

Hur ska ni gå tillväga med det?
– Detta gör vi bland annat genom vår personliga hälsoplan där vi sitter ner och tittar på personens bakgrund, eventuella medicinska problem och hälsomål. Tillsammans kommer vi fram till en personlig strategi. Mötet är väldigt uppskattat och många vill ha uppföljningar för att inte tappa motivationen på vägen. Vårt mål är att medlemmarna ska lyckas nå sina mål och vara långsiktiga i sin träning. Vill du ha hjälp med att komma igång bjuder vi just nu på en personlig hälsoplan. Kontakta receptionen för att få veta mer.

Är det många som har en personlig tränare (PT) hos er?
– Hos oss är det en mycket viktig del av verksamheten och många väljer i dag att träna med en personlig tränare. Vi ser att de som tränar med en PT är de nöjdaste medlemmarna just för att de får ökad motivation och lyckas nå sina mål.

Ni erbjuder något ni kallar för PT team. Vad är det?
– Personlig träning är en växande trend och PT team har blivit väldigt stort hos oss. Detta är träning i en liten grupp, fyra­-sex personer, som delar på en PT, lär känna varandra och sätter gemensamma mål. Vi har just nu sju team igång och de heter alltifrån Vikt­resan till Gubbröra.