Hjärtligt engagemang

55 062 kronor till utsatta barnfamiljer – i Oskarshamn. Stadsloppet blev mycket lyckat och engagerade många.
– Framför allt var det många barn och ungdomar som sprang loppet, berättar Anna-Karin Sjöberg på arrangören Länsförsäkringar Kalmar län.

Det var femte året i rad som Oskarshamns stadslopp arrangerades i juli, dagen före Latitud 57. Inte mindre än 234 barn och ungdomar samt 149 vuxna sprang de olika banorna.
– Jättekul att så många ville delta. Det var också väldigt många som hejade på, säger Anna­-Karin Sjöberg.

Länsförsäkringar Kalmar län är initiativtagare till Stadsloppet, som från början varit ett välgörenhetslopp. Majblommans lokalförening har fått loppets överskott två år i rad.
– Det känns bra i hjärtat att kunna hjälpa ekonomiskt utsatta barn och ungdomar i Oskarshamn. Det rimmar också väl med Länsförsäkringars vision att tillsammans skapa trygghet och möjligheter för en hållbar framtid. Vi är till skillnad mot många andra banker och försäkringsbolag helt kundägt och arbetar därför både med och för kunderna. Att arrangera ett välgörenhetslopp är för oss samhällsengagemang på flera sätt, säger Anna­-Karin Sjöberg.

En hållbar framtid innebär att värna om barnen och därför erbjuder Länsför­säkringar Kalmar län en barnförsäk­ring som skyddar barnet och familjen ekonomiskt vid både olycksfall och sjukdom.
– Många försäkrar bilen och hunden, men glömmer att försäkra barnet. Skulle något hända möjliggör vår omfattande barnförsäkring en bättre livskvalitet för barnet, ända upp till 25 år, tipsar försäkringsrådgivaren Sofie Dannevaern.

Det är även viktigt att starta ett eller flera sparanden för barnet. Både som startkapital när barnet är vuxet, men också ett sparande för de lite större utgifterna.
– En buffert är alltid bra att ha. En cykel, dator eller mobiltelefon kan vara dyrt och då är det bra att vara förberedd. Kom in till oss på Länsförsäkringar så kan vi rådgöra om olika sorters fondsparanden, säger bankråd­givaren Karin Gräntz.

Text & foto: Kristin Wennerström