Mack blev trafikskola

Dubbelt så stora lokaler, garage och lättillgänglig parkering. Det nya läget i den gamla OKQ8-macken vid Ringplatsen kunde inte vara bättre för TK ́s Trafikskola i Oskarshamn.

– Det känns riktigt bra. Vi får fler elever hela tiden och har behövt anställa lärare varje år. De gamla lokalerna var helt enkelt för små. Så när vi fick nys om att macken skulle stänga, nappade vi, berättar trafikskolechefen Tommy Karlsson med ett leende.

I dagsläget jobbar fem trafiklärare på TK ́s trafikskola. Tommy Karlsson tog över skolan efter den etablerade och mångårigt erfarne trafikläraren Gunder Sandin, och startade TK ́s trafikskola den 1 juli 2014 som 24-­åring.

Den lättsamma stämningen och de duktiga lärarna på TK ́s trafikskola lockar fler och fler elever för varje år. På bilden syns Linda Sörensen, Charoline Älvsdahl, Mathias Nyström och Tommy Karlsson. Saknas på bilden gör Sebastian Lagström.

– Inte trodde jag att det skulle gå så här bra! Vi firade fem år i somras och nu kan vi stoltsera med stora och fräscha lokaler, säger han.

Den 13 december 2017 sökte de bygglov för att göra om macken till en trafik­skola. Ombyggnationen tog runt ett och ett halvt år och den 12 augusti 2019 kunde de äntligen öppna upp dörrarna till sina nya lokaler. Med dubbelt så stor yta finns det bland annat en rymlig teorisal och garage för träning av däckbyte. Det är också en stor parkering utanför.
– Framför allt är det väldigt mycket lättare att hitta hit. Vi är supernöjda, säger Tommy Karlsson.

Nu har hösten börjat och TK ́s trafikskola erbjuder förarutbildningar för flera olika slags behörigheter, med både teori-­ och körlektioner samt intensivkurser. På höstlovet vecka 44 är sista intensivkursen för moped för det här året.
– Den består av tre dagars teori och en dags körlektion, och brukar vara väldigt populär. Det är bra att anmäla sig tidigt för att få en plats, säger Tommy Karlsson.

Text & foto: Kristin Wennerström

UTBUDET PÅ TK ́S TRAFIKSKOLA

Förarutbildningar för:
AM-körkort: Moped klass 1, vilket räknas som EU-moped och en hastighet på 45 km/h.
B-körkort: Personbil eller lätt lastbil med en totalvikt på 3 500 kg.
B96-körkort: Utökad B-tillhörighet som gör att du kan dra tyngre fordonskombinationer.
BE-körkort: Personbil eller lätt lastbil med en totalvikt på 3 500 kg samt en eller flera släpvagnar kopplat till bilen.
Övriga utbildningar:
Riskutbildning
Introduktionsutbildning
Intensivkurs
Mer information finns på www.tkstrafikskola.se