Rutinerade veteraner gör debut

Intresset kring sjumannafotboll för olicensierade spelare ökar stadigt. Förra året var första gången ett lag utanför närområdet anmälde sig till Rödsle Veterancup utan inbjudan.

Den 14 september är det åter dags för veteranfotboll på Fredriksbergs IP. Det är fjärde upplagan av Rödsle Veteran­cup som vänder sig till både rutinerade herrar och damer, födda senast 1989 och som har representerat sitt lag i seriespel när det begav sig.
– Vi skickar ut inbjudan till alla klubbar i Småland, Öland och Blekinge och har med glädje noterat ett ökat intresse för varje år, konstaterar Peter Hjelm från arrangerande Rödsle BK.

Förra året hade även långväga IFK Mariefred fått nys om cupen. I år lyckades de dock inte att få ihop något lag. Däremot har Hultsfreds FKs herrar anmält sig till Veterancupen för första gången.
– Men det krävdes lite detektiv­arbete. De har tidigare fått inbjudan utan återkoppling. I år lyckades jag via omvägar få namn till en passande kontakt, Stefan Lind. Han har själv spelat flera säsonger och gjort många mål i HFK-­tröjan och nappade direkt. Morgonen efter vår kontakt hade de anmält lag till Veterancupen för första gången, berättar Peter Hjelm.

Ytterligare debutanter i Rödsle Veterancup är Vimmerby IFs damer som i år har fått ihop lag för första gången. Likaså Madesjö IFs damer och Holsby SK samt herrlagen IF Ariel från Kristdala och Fliseryds IF.
– När de första årens segrare bland damerna, Kristinebergs FF och IFK Kalmar, inte fick ihop lag förra året passade Krokstorps IF på att vinna finalen mot Långemåla IF. Krokstorp är tillsammans med Rödsle BK de enda damlagen som deltagit alla år, så även i år. Tyvärr fick inte Långemåla ihop något lag till årets turnering. Däremot gör även Kristinebergs FF comeback.

Det innebär att totalt sju lag ingår i damturneringen som kommer lottas in i två grupper där de två första i varje grupp går till semifinal. Peter Hjelm håller IFK Kalmar som förhands­favoriter bland damerna.
– På herrsidan är det, förutom nämnda nykomlingar, idel bekanta lag i Veterancupssammanhang. Eftersom det inte kommer något lag med allsvenska meriter blir det lika ovisst som förra året vilket lag som kommer dra det längsta strået. Men spännande är att Mönsterås GIF, som annars brukar ha två lag, endast anmält ett lag. Detta kan tyda på att de satsar på att komma med det bästa de kan ställa på benen, säger han och passar sam­ tidigt på att bjuda in alla intresserade till en heldag med gladfotboll.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Privat

ANMÄLDA LAG
Dam: IFK Kalmar, Kristinebergs FF, Krokstorps IF, Madesjö IF, Rödsle BK, Vimmerby IF, Holsby SK
Herr: Fliseryds IF, Hultsfreds FK, IF Ariel, IF Stjärnan, IFK Oskarshamn, Mönsterås GIF, Oskarshamns AIK, Rödsle BK