Mot nya succéer

– Vi gjorde det igen!
Christian Åberg & Co på Brädholmen Event kan summera ytterligare en succéfestival. Den elfte upplagan av Latitud 57 infriade alla förväntningar.

Festivalgeneralen ger publiken och alla samarbetspartners en stor eloge för sitt engagemang i Latitud 57.
– Utan er hade det inte blivit någon festival överhuvudtaget. Det är tack vare alla er som besöker och stöttar festivalen som vi kan arrangera Latitud 57 och sätta Oskarshamn på musik­kartan år efter år, konstaterar han tacksamt.

Christian Åberg, festivalgeneral.

Christian Åberg sticker dock inte under stol med att årets festival inne­bar en hel del utmaningar för festival­staben. Dels att axla förra sommarens guldkantade tioårsjubileum med allt vad det innebar, dels att själva ta hand om serveringarna på området.
– Det var lite av en nystart. Men vi lyckades väldigt bra. Nu är arbetet påbörjat för kommande festivaler och vi har ett koncept och massor av nya idéer att utveckla ytterligare till nästa sommar. Som exempelvis barnområdet, med både Kids Rock och Kids Club, som var mycket uppskattat med både cirkus och varieté.

Att Latitud 57 har rotat sig och hittat sin plats bland svenska sommarfestivaler råder ingen som helst tvekan om. Inte minst med tanke på konkurrensen i närområdet.
– Vi står starka i festivalsverige och ser mycket hoppfullt på framtiden tillsammans med vår publik och våra samarbetspartners, framhåller Christian Åberg nöjt.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Alexander Tobiasson och Curt-Robert Lindqvist