Skarp nyetablering

Mer än 35 år i branschen. Nu har Kalmarföretaget Sharp etablerat sig i Oskarshamn. På plats finns den passionerade säljaren Tobias Lindström, hockeyfrälst och nybliven jägare.

Sharp Kalmar har sedan september sitt show room och kontor på Kontorscity i Oskarshamn, bredvid Colorama. Här demonstrerar Tobias Lindström årets senaste modeller av skrivare/kopiatorer/ scanning, de bästa lösningarna för kassaregister och kassasystem samt professionella skärmar.
– Det är det som vi på Sharp sysslar med. Vi vänder oss till företag av alla storlekar, restauranger och butiker, berättar Tobias Lindström.

Sharp Kalmar är en av länets största leverantörer inom detta och startades 1981. Företaget jobbar i hela Kalmar län och har med etableringen i Oskarshamn ambitionen att växa ytterligare.
– Det finns en stor marknad för oss här. Vi har vuxit stadigt genom åren och är nu åtta anställda. Just att vi erbjuder serviceavtal och snabb lokal support med anställda tekniker, gör att vi sticker ut från mängden, säger kollegan Peter Kärredal på Sharp.

Tobias Lindström kommer att finnas på plats i Oskarshamn två dagar i veckan. Han kan visa skrivare från Sharp MX-3070, som är företagets bästa modellserie någonsin. Bland annat kan dessa skrivare scanna ett dokument till Word, användaren kan ändra texten och sedan skriva ut den igen. Trots sina avancerade funktioner är skrivaren mycket enkel att använda. Den är dessutom skyddad mot yttre attacker.
– Många tänker inte på att även skrivaren är uppkopplad till nätet. Den här modellen förhindrar obehöriga åtkomst till dokument. Det är ju självklart viktigt, att känsliga dokument inte läcker ut från företaget, säger han.

Tobias Lindström har arbetat fyra år på Sharp och bor i Halltorp, söder om Kalmar, med sin fru och två barn. Ishockey och jakt är hans stora fritidsintressen. Han älskar jobbet som säljare, tack vare all kundkontakt.
– Det absolut roligaste är att göra kunden nöjd. För två veckor sedan var jag på återbesök hos en kund i Mönsterås och hon var så otrolig glad över att slippa vänta i flera minuter på varje utskrift, i stället tar det sekunder. Det är klart att det värmer lite i hjärtat när man får glädja någon på det sättet, säger han.

Text & foto: Kristin Wennerström

FAKTA TOBIAS LINDSTRÖM
Ålder: 31 år
Bor: I Halltorp söder om Kalmar
Familj: Frun Mia, barnen Kelly, sju år och Oliwer, fem år
Jobbar som: Säljare på Sharp Kalmar
Fritidsintressen: Jakt, ishockey (håller såklart på IKO) och att spela innebandy