Tätt samarbete ger större styrka

Audio Video i Oskarshamn blir Elon Ljud & Bild. Audio Video-butikerna och Elon går nämligen samman under ett gemensamt varumärke – Elon. Tillsammans bildar bolagen Nordens största fackhandelskedja inom hemelektronik och vitvaror med 500 butiker.

– Vi blir starkare tillsammans i elektronikkriget, så enkelt är det. Att vara enade under samma varumärke gynnar oss på många plan, säger Jonas Brixbäck, vd på Audio Video i Oskarshamn.

För Richard Boston på Elon i Oskarshamn innebär det nya samarbetet ett perfekt komplement till det smarta hemmet.

För den enskilde konsumenten är det bara namnet som förändras. Audio Video blir Elon Ljud & Bild. Och Elon-butiken fortsätter heta bara Elon. Ägarförhållandena är precis samma som förut och så även butikerna, Audio Video på Lilla torget och Elon-butiken på Åsavägen 45. Båda inom sina särskilda områden.
– Same same, but different, som jag brukar säga. Elon som företag får radio och tv-utbudet över en natt, vilket så klart gör Elon ännu attraktivare, säger Richard Boston på Elon Oskarshamn.

Ägarbolagen har skrivit på ett varumärkessamarbete som sträcker sig över tio år. Samarbetet innebär att närmare 100 Audio Video-butiker byter namn till Elon Ljud & Bild, vilket betyder att det blir en kedja med totalt 500 butiker som går under varumärket Elon. Parterna verkar gemensamt under hemsidan www.elon.se.
– För oss är det bara win-win. Audio Video är redan lokalt starkt och med ett ännu mer känt varumärke, kan det bara bli bättre med många nya möjligheter. Helheten med vitvaror gör att vi kan erbjuda allt för ett smart hem, oavsett om det är en smart tv eller ett smart kylskåp, säger Jonas Brixbäck.

Låt en expert göra jobbet. På Audio Video i Oskarshamn får du professionell hjälp med allt – från rådgivning och teknik- strul till hemleverans och installation, berättar ägaren Mikael Ågren.

I folkmun kallas Audio Video fortfarande för Wikstens Musikvaruhus. Att butiken ändrar namn till Elon Ljud & Bild, ser Jonas Brixbäck inte som någon nackdel.
– Vi är fortfarande vi. Service är vår paroll och ligger på samma höga nivå som tidigare. Oavsett om kunden kommer in till oss för att den vill ha en ny ljudanläggning, sätta upp ett nytt digitalt nätverk eller bara vill få tv:n monterad på väggen, löser vi det. Vi kan installera allt vi säljer.

För Elon-butikens del är det andra förändringar på gång. Hela butiken ska byggas om med mottot ”Välkommen hem”.
– Det blir en ordentlig rockad. Tanken är att dela upp butiken i sju-åtta kök framöver. Istället för att till exempel kylskåpen står uppradade bredvid varandra, ingår de som en naturlig del av köken. Väldigt mycket lättare för kunden att se helheten, säger Richard Boston.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist