LED-budskap med kärlek

Expansionen fortsätter. I december tar KrePart AB över driften av de två stora LED-skärmarna intill E22 i Mönsterås.
– Det skapar fantastiska möjligheter att marknadsföra både handel och alla aktiviteter i vår fina köping, säger marknadschef Robert Schöttke på Häradssparbanken.

Tillsammans med Fredric Reffel, ordförande för Mönsterås Handel, välkomnar han KreParts satsning på de två befintliga LED-skärmarna intill E22.
– Svarta skärmar utan budskap har knappast varit till någon nytta för Mönsterås. KrePart har lång erfarenhet av reklam via LED-skärmar och dessutom tillräckliga personella resurser. Det borgar för hög kvalitet. Både när det gäller teknik och reklambudskap, framhåller Robert Schöttke och Fredric Reffel nickar instämmande.

När skärmarna kommer igång i början av december blir det helt klart ett lyft för Mönsterås. Mikael Petersson och Alexander Carlsson från KrePart AB har stora förhoppningar kring den fortsatta expansionen och satsningen i Mönsterås, som görs i samarbete med LED-skärmsleverantören Viriba.
– Allt fler företag upptäcker fördelarna med LED-annonsering. Det märks inte minst på utvecklingen av vår satsning på ett LED-nätverk i Oskarshamn, som inleddes 2012. Därför etablerar vi två LED-skärmar i Högsby i början av oktober. Och ytterligare två skärmar i Mönsterås med start den 1 december. Fler och fler pusselbitar trillar alltså på plats i vår strategiska LED-expansion, säger Alexander Carlsson.

Han understryker också hur attraktiva skärmarna utmed E22 kommer att bli.
– Trafiken är tät och det är bara några hundra meter till centrala Mönsterås. Det är inte någon tillfällighet att Systembolaget i Mönsterås slår försäljningsrekord under sommarmånaderna när Ölandstrafiken är som mest intensiv…

Att de tidigare ägarna inte har gett LED-skärmarna utmed E22 tillräckligt med kärlek är ett understatement. Ny mjukvara säkrar driften samtidigt som KrePart AB ansvarar för allt innehåll och därmed också de visuella upplevelserna på LED-skärmarna.
– Det blir en rejäl kvalitetshöjning som gynnar alla parter. Vi erbjuder företag, organisationer och föreningar att köpa attraktiva reklamplatser till en rimlig kostnad. Med den senaste och modernaste tekniken bidrar nysatsningen på skärmarna till att i hög utsträckning höja Mönsterås attraktionskraft ytterligare.

Ett faktum som Robert Schöttke och Fredric Reffel ser mycket positivt på.
– Det är ett väldigt stort antal bilar som passerar Mönsterås på E22 dagligen. Genom att exponera och visa allt som kommunen har att erbjuda kan vi förhoppningsvis locka ännu fler att stanna och besöka vår fina köping, säger de och får medhåll av Mikael Petersson och Alexander Carlsson.
– Med den här placeringen intill E22 kommer varken kommuninvånare eller förbipasserande att missa de stora LED-skärmarna och dess budskap.

Text & foto: Mikael Bergkvist

Blomstrande leksaksaffärer

För sex år sedan startade Fredric Reffel blomsteraffär och nu vidgar han vyerna ytterligare med en helt ny leksaksaffär. Dessutom är han ordförande för Mönsterås Handel.

Den 5 oktober var det premiär för leksaksaffären Leksakspalatset. I före detta Frälsningsarméns samlingslokal utlovas en upplevelse utöver det vanliga för både unga och gamla.
– Det är flera år sedan den tidigare leksaksaffären försvann och det har funnits en stor efterfrågan, berättar Fredric Reffel om satsningen han gör tillsammans med två av sina systrar.

Som butiksägare och ordförande för Mönsterås Handel ser Fredric Reffel mycket positivt på LED-satsningen.

Han jobbade ursprungligen som ingenjör när han för sex år sedan bestämde sig för en helt ny karriär och startade butiken ”Blommor bland annat” med sin syster Josefin Zetterström. Sedan ett och ett halvt år tillbaka är han även ordförande för Mönsterås Handel.
– Det är många engagerade företagare och butiksägare i Mönsterås. Dessutom har vi bra samarbete med kommunen och arrangerar massor av aktiviteter under hela året.

I egenskap av både ordförande för handelsföreningen och som butiksägare ser han mycket positivt på LED-skärmssatsningen.
– Alla våra medlemmar har behov av att synas och den här satsningen kommer att bli jättebra.