Popup-butik på Köpmangatan

De perfekta julklapparna. Tillverkade med omtanke både för ditt barn och miljön. Zozan Delic, Frida Stierna och Lisa Björklund öppnar i samarbete med Byggebo en popup-butik på Köpmangatan 12 i december.

Alla tre är lokala entreprenörer som framgångsrikt byggt upp företagen på sin fritid de senaste två åren. I dag har de återkommande kunder över hela Sverige och säljer sina produkter via webbutiker och Instagram. Med ett gemensamt tänk kring miljö och hållbarhet, är produkterna tillverkade med största omtanke och under rättvisa arbetsförhållanden.

De drivna och engagerade egenföretagarna Zozan Delic, Frida Stierna och Lisa Björklund, som till vardags säljer sina produkter via nätet och sociala medier, öppnar en fysisk butik under december. Det är ett nytt koncept från Byggebo, en så kallad popup-butik. Passa på att klämma och känna på tjejernas produkter!

Zozan Delic med Delicolour, som du kan läsa om på uppslaget innan, Lisa Björklund med företaget Little Yellow Fellow, som designat och sytt en egen klädkollektion för de allra minsta och Frida Stierna med företaget Aina May, som återbrukar lakan från hotell och gör om dem till bland annat söta och sköna barnlakan i pastellfärger. I december månad finns chansen att klämma och känna på deras produkter i en tillfällig popup-butik i Fonus gamla lokaler på Köpmangatan 12. Det är bostadsbolaget Byggebo som lånar ut lokalen till entreprenörerna helt utan kostnad, både för att stötta lokala förmågor men också för att främja stadskärnan.
– Som ledande samhällsutvecklare tar vi självklart vårt ansvar vad gäller centrums utveckling. Det är ett helt nytt grepp som vi hoppas blir ett framgångskoncept, säger vd Benoni Ingelsjö på Byggebo.

Tjejerna själva ser fram emot att öppna en fysisk butik för allra första gången.
– Det är verkligen fantastiskt att Byggebo skapar det här ypperliga tillfället för oss. Att kunna ha vårt eget show room och ett ordentligt lager är otroligt bra, det är ju rena drömmen, säger Lisa Björklund.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist