Värmande dopp inleder högtiderna

Ett skönt dopp i simhallen på julaftons morgon har blivit en självklar tradition för många. Likaså nyårsbubblet på nyårsafton. Nu blir det dessutom en spännande julkalender med aktiviteter och tävlingar hela december!

Dessutom har vi öppet varje dag – från julafton till Trettondedag jul. Välkommen till oss på Arena Oskarshamn, säger badchefen Anton Berntsson på fritidskontoret. Julkalendern hänger på väggen inne vid entrén till simhallen. Här kommer en lucka att öppnas varje dag i december fram tills julafton. Lucköppningen går även att följa via deras Instagram, @arenaoskarshamn.
– Den är väl värd att följa kan jag säga! Antingen innehåller luckan en utmaning, exempelvis simma 200 meter, med fina priser som lottas ut. Så som fri träning i en månad, fritt bad eller kanske en massage. Eller så är det en aktivitet luckan bjuder på, till exempel bastuyoga eller något annat spännande. Här är tanken att alla deltagare ska få något i slutet, berättar badvärden Louise Aldorsson som ansvarar för kalendern.

Vissa aktiviteter gäller över dagen medan andra kan göras hela december. Tanken är att få med alla verksamheter och rikta sig till alla målgrupper – ung som gammal.
– Det ska verkligen bli jättekul! Förhoppningsvis blir kalendern en tradition, säger Louise Aldorsson.

Badvärden Louise Aldorsson visar årets nyhet: Julkalendern! Den är laddad med både roliga aktiviteter och utmaningar med finfina priser.

Något som redan är en tradition, det är det klassiska juldoppet på julafton. En aktivitet som erbjudits i simhallen i många, många år och lockade runt 350 personer förra julafton.
– Juldoppet är en självklarhet för många, alltifrån barnfamiljer till pensionärer. Att börja dagen här är uppskattat och det brukar vara en väldigt härlig julstämning med mycket skratt. Ett skönt dopp med julskinkemacka, julmust och glögg efteråt är en mysig start på julafton, säger Anton Berntsson.

Från klockan 07 på morgonen till klockan 11 på förmiddagen är simhallen öppen. Likaså den vedeldade bastun. Arombastun med olika juliga dofter har hålltiderna 07.30, 08.30 och 09.30. Dessutom blir det julvattengympa klockan 08 för dem som vill starta dagen med ett träningspass.
– Kan ju vara bra med tanke på all julmat som brukar komma sedan, säger Anton Berntsson med ett skratt.

Även traditionen med ett dopp på nyårsafton, det så kallade nyårsbubblet, är uppskattad hos oskarshamnarna. Har det lagt sig lite snö brukar det vara populärt att kasta sig i snön och sedan springa in värmen i den vedeldade bastun, som ju är utomhus.
– Det är många som väljer att avsluta året med ett besök hos oss innan de går vidare för festligheter på kvällen. På nyårsafton har vi öppet hela dagen, från klockan 09 till 16. Klockan 10 är det vattengymnastik för de som vill och arombastun är laddad med olika vintriga dofter, säger Anton Berntsson.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

ÖPPETTIDER I SIMHALLEN 

23 december 06-16
Julafton 07-11
Juldagen 11-16
Annandag jul 09-16
27 december 06-20
28-29 december 09-16
30 december 06-21
Nyårsafton 09-16
Nyårsdagen 11-16
2 januari 10-21
3 januari 06-20
4 januari 09-16
Trettondagsafton 5 januari 09-16
Trettondedag jul 6 januari 06-16

 

FOTNOT: Normal entréavgift, årskort och rabattkort gäller både juldoppet och nyårsbubblet.