Julstämning med härlig teamkänsla

Allt för kontoret – till och med julklappar. Kontorsspecials breda utbud tilltalar både företagare och privatpersoner.
Med en ny organisation sjösatt alldeles nyligen, är arbetslaget dessutom tajtare än någonsin.

– Vilket förstås gynnar kunderna på många sätt.

Det säger Mats Garpenberg, ny regionsäljare för Oskarshamn och Västervik, tidigare butikschef för Kontorsspecial i Västervik.
– Min nya roll i kombination med att Annika Helander, som ansvarar för leveranser och skåpsservice, numera även levererar i Västervik, gör att gränserna mellan kontoren suddas ut ytterligare. Vi blir mer och mer en enhet. För oss är teamkänslan otroligt viktig och ju mer kompetens kunderna har tillgång till, desto bättre, säger han.

Kontorsspecial startade 1943 och har i dag ett 80-tal anställda vid de fem anläggningarna i Oskarshamn, Västervik, Nässjö, Jönköping och Vetlanda. Med fem huvudsakliga ben; kontorsmaterial, möbler, ergonomi, städ och hygien samt IT, copy och dokumenthantering, är parollen ”allt för arbetsplatsen” verkligen något de kan stå för.
– Vi har verkligen allt man kan tänkas behöva på kontoret och håller servicen väldigt högt. Det går också väldigt bra för Kontorsspecial, vi har märkt av ett uppsving de senaste åren och företaget växer internt med nya, stora kunder. Inte konstigt att vi vann priset Årets tillväxtföretag på Västerviks egen gala Tjustgalan förra året, säger Mats Garpenberg.

Kontorsspecial har produkter både till företag och privatpersoner

Han bor själv i Västervik med familjen och ser sin nya roll som regionsäljare som något mycket positivt.
– Älskar nya utmaningar. Det ska bli kul att lära känna oskarshamnarna. Utveckla de befintliga kunderna, försöka träffa dem alla och diskutera deras olika behov på arbetsplatsen. Det ringer här hela tiden så det märks att Kontorsspecial har ett gott renommé – folk vet vilka vi är i Oskarshamn.

Företaget är väldigt stort vad gäller just möbler, städ och hygien, delvis tack vare samarbetet med världsledande tillverkare så som Lanab, Nilfisk och Diversy. Rätt utrustning i kombination med ett brett kunskapsområde gör att Kontorsspecial är den naturliga länken att ringa när arbetsplatsen ska hållas ren och trivsam.
– Simhall, storkök, sjukhus, industri. Vi har städmaskiner för alla miljöer. Kemiska produkter, torkpapper, avfallssäckar och personskydd – allt du behöver finns hos oss, säger Mats Garpenberg och tipsar samtidigt om den nya kundklubben Gemet där både företag och privatpersoner kan få ta del av förmånliga erbjudanden helt gratis.

 

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist