Nyårslyx på bästa sätt

Slipp stå vid spisen på nyårsafton. Restaurang Fingerkroken erbjuder både tre- och fyrarättersmenyer för avhämtning, från en person och uppåt.

Vår nyårscatering har blivit otroligt populär. Förra året lagade vi mat till runt 500 personer, säger krögaren Henrik Nilsson.

Det som skiljer årets menyer åt, är dels köttet, dels den extra rätten i form av jordärtskockssoppa med rotfruktschips och örtolja. I trerättersmenyn är fläskfilén huvudnumret, tillsammans med tryffelkryddad schalottenlöksås, semitorkad tomat och västerbottengratinerad potatisbakelse. I menyn med fyra rätter är det samma huvudrätt, men med helstekt oxfilé. Förrätten är lika lyxig oavsett vad man väljer – löjromstoppad Toast skagen á la Fingerkroken.
– Vi ville lyxa till det med löjrom som garnering. När vi planerat menyerna har vi tänkt klassiska rätter som många känner igen, samtidigt som det ska kännas lite extra, säger Henrik Nilsson.

Båda menyerna avslutas med en traditionell vaniljpannacotta med hallon och proseccosås. En sås som passar otroligt väl dagen till ära.
– Tror att de flesta tycker att det är skönt att slippa stå i flera timmar och laga mat på nyårsafton, säger Henrik Nilsson och fortsätter:
– Allt du behöver göra är att ringa eller mejla oss din bokning senast den 23 december, så vi hinner få hem alla råvaror innan helgdagarna. Sedan hämtar du smidigt och enkelt din nyårssupé med dryckesförslag mellan klockan 12 och 14 på nyårsafton, hos oss på Fingerkroken. Perfekt sätt att avsluta året på, att bara få njuta av god mat!

För att alla ska få möjlighet till detta, finns det inte någon minimigräns på antal supéer.
– Det har faktiskt redan kommit in ett flertal bokningar, trots att vi inte marknadsfört det alls. Samma sak med vår julcatering som erbjuder något för alla, alltifrån julsmörgåsar och jultallrikar till stora julbord, säger Henrik Nilsson.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

NYÅRSSUPÉERNA

Trerättersmenyn

• Löjromstoppad Toast skagen á la Fingerkroken
• Fläskfilé med tryffelkryddad schalottenlöksås, semitorkad tomat och västerbottengratinerad potatisbakelse
• Vaniljpannacotta med hallon och proseccosås
Pris: 299 kronor/person

Fyrarättersmenyn

• Löjromstoppad Toast skagen á la Fingerkroken
• Jordärtskockssoppa med rotfruktschips och örtolja
• Helstekt oxfilé med tryffelkryddad schalottenlöksås, semitorkad tomat och västerbottengratinerad potatisbakelse
• Vaniljpannacotta med hallon och proseccosås
Pris: 389 kronor/person