Expansiv satsning på friskvård

Familjärt, personligt och tillgängligt. Malkars Träningscenter har sitt eget unika koncept för att locka medlemmar till friskvård. Hand i hand med Häradssparbanken expanderar de över hela länet och öppnar inom kort nya anläggningar i Västervik och Oskarshamn.

Det känns jättekul att etablera oss även i de norra länsdelarna. Det blir två kompletta anläggningar som byggs från grunden helt enligt vårt eget koncept med de bästa komponenterna. Vår anläggning i Oskarshamn blir på totalt 1 100 kvadratmeter i jättehäftiga lokaler på Norra Strandgatan som öppnar i början av maj 2020, berättar Lars Malkar som driver företaget tillsammans med sina systrar Maria Römberg och Anna Roudén.

Han har sett verksamheten växa stadigt sedan pappa Göran och mamma Kristina grundade Malkars Träningscenter i Kalmar 1983. Från mitten av 2000-talet har familjeföretaget expanderat kontinuerligt med ytterligare tio filialer och anläggningar samt de två nya etableringarna under 2020.

– Även om vi har haft en stark utveckling har vi hela tiden hållit fast vid det familjära. Våra medlemmar ska känna att vi är tydligt närvarande på alla anläggningar. Vi har lagt ned mycket jobb på att hitta rätt nyckelpersoner i företaget, framhåller Lars Malkar.

I början av maj 2020 öppnar Malkars nya
träningscenter på Norra Strandgatan i
Oskarshamn.

Utbyggnaden av träningscentret i Mönsterås är en av de senaste satsningarna. Det är numera en konceptanläggning med traditionell styrketräning, virtuell gruppträning samt Malkars unika maskinträning Milon.

– Vi har ensamrätt på Milon på de orter där vi är verksamma. Det är en slags elektronisk PT där maskinernas motstånd i olika parametrar ställs in efter varje enskild medlems förutsättningar via medlemskortet. Det ger en allsidig och varierad träning.

De senaste årens expansion inom Malkars Träningscenter – som i dag har totalt 13 700 medlemmar – har gjorts hand i hand med Häradssparbanken. Ett samarbete som Lars Malkar framhåller som mycket gynnsamt för den positiva utvecklingen.
– Vi tilltalas framför allt av Häradssparbankens lokala prägel och det personliga mötet. Våra värderingar är likartade och de är väl insatta i vad vi vill åstadkomma. Vårt samarbete fungerar mycket bra och varit viktigt för vår tillväxt, konstaterar han nöjt.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

MALKARS ETABLERINGAR 

• 1983 startar Malkars Träningscenter i Kalmar
• 2006 Lindsdal
• 2008 Färjestaden
• 2011 Malkars Västra i Kalmar
• 2014 Varvsholmen i Kalmar
• 2015 Nybro
• 2016 Ljungbyholm
• 2017 Mönsterås
• 2018 Kvarnholmen i Kalmar
• 2018 Mörbylånga
• 2019 Smedby
• 2019 Borgholm
• 2020 Öppnar i Västervik
• 2020 Öppnar i Oskarshamn