KåBe Hallen satsar inför framtiden

En helhjärtad service och en självklar mittpunkt i Oskarshamns största bostadsområde. Nu storsatsar ICA KåBe Hallen i Kristineberg på framtiden, hand i hand med hyresvärden Byggebo.
– Det blir en total makeover helt i hållbarhetens tecken, säger ICA-handlaren Therese Ragnar.

Den storslagna satsningen är möjlig tack vare Byggebo, som är med och samfinansierar och underlättar projektet på många olika sätt.
– Som Oskarshamns ledande sam­hällsutvecklare är det en självklarhet att trygga och utveckla servicen i stadens största bostadsområde. I ett första steg initierade vi och genomförde byggnationen av en ny hälsocentral. Nu är det tid för en förnyelse av den så viktiga centrumhandeln. Och till hösten lägger vi fokus på de unga genom bygg­nationen av en ny fritidsgård, säger Byggebos vd Benoni Ingelsjö.

Till detta ska läggas uppgradering av teknik och nya fjärrvärmekulvertar i Kristineberg. En 40­-miljonerssatsning som är driftsäker, kostnadseffektiv och miljövänlig.
– I framtidssatsningarna är butiks­servicen en mycket viktig del. Kristine­bergs attraktionsvärde är beroende av att KåBe Hallen mår bra.

Hjärtat i Kristineberg

Att KåBe Hallen är hjärtat i Kristineberg, det håller nog många med om. Att kunna handla sina matvaror och hämta/lämna paket på hemmaplan är en service som uppskattas. Nu kommer servicen bli ännu bättre.

Till våren väntar en större renove­ring av alla kylar och frysar i butiken, entrén, belysningen och inredningen. Därefter är planen att uppgradera kassorna och installera själv­utcheckning.

Göran Karlsson, som jobbat på KåBe Hallen i 35 år, tackar kunden Isis Sepulveda Tapia glatt.

– Vi har planerat detta i tre år och kommer göra allt i olika steg. Kylar och frysar är först ut. Kylsystemet vi använder är gammalt och måste upp­dateras. Förhoppningsvis har vi stans fräschaste och miljövänligaste kyl­system innan sommaren börjar, säger Therese Ragnar, som varit butikschef sedan 2015.

Investering

I takt med att kylarna och frysarna byts ut till moderna och energieffektiva varianter, med bland annat dörrar på kylarna, påverkas också varu­placeringarna genom att många varor byter plats. Dessutom ska gammal inredning bytas ut mot ny och all belysning blir i LED. När detta är färdigt byggs en större sluss vid entrén som ska skapa ett bättre butiksklimat för kunderna och en bättre arbetsmiljö för personalen.
– Det blir en total makeover i håll­barhetens tecken. En rejäl investering inför framtiden, men vi tror på Kristineberg och räknar med att invånarna fortsätter handla här, säger Therese Ragnar.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Tips! Läs gärna också denna artikel om att Byggebo har landets lägsta hyreshöjning.