Ny triumf för Eagles

Den 6 mars är det premiär på SVT Play för andra säsongen av tokhyllade Eagles. Influencern Felicia och hockeytalangen Elias dramatiska liv i Oskarshamn står återigen i centrum.

Många tog dock chansen att se de första avsnitten vid smygpremiären på Sagabiografen och mingla med ungdomsseriens stjärnor. På plats fanns Stefan H. Lindén (skapare och producent), Alexandra Thönnersten (producent), Carl-­Petter Montell (regissör), Simon Ekbäck Nordström (first assistant director), Edvard Olsson (Elias), Adrian Öjdvinsson (Ludvig) samt en hel del statister.
– Det känns jättebra att fira serien med Oskarshamn och oskarshamnarna. När vi spelade in andra säsongen visste folk på ett helt annat sätt vilka vi är, till skillnad från när ettan spelades in. Vi har mött så mycket glädje och hjälp­samhet, säger Stefan H Lindén.

Första säsongen slutade i kaos och lämnade tittarna med en rad obesvarade frågor hängande i luften.

Stefan H Lindén samtalar med Edvard Olsson (Elias).

– I den andra säsongen plockar vi upp trådarna från där vi slutade sist. Vi för in nya människor och nya konflikter. Dramatiken och tempen höjs, säger serieskaparen och producenten Stefan H Lindén.

I början av Eagles 2 växlar handlingen mellan Karlskrona och Oskarshamn. Under seriens gång blir det avstickare till Stockholm, men huvuddelen av scenerna utspelar sig i Oskarshamn. Och hockeylaget Eagles spelar självklart även denna gång en central roll i handlingen. Säsong ett blev en succé som få av de inblandade ens vågat hoppas på.
– Enligt tittarsiffrorna från oktober förra året så hade Eagles 800 000 visningar per avsnitt. Det gör den till en av de mest streamade serierna på SVT Play under 2019.

Ett antal fanforum har vuxit fram på nätet där serien diskuteras flitigt. Just avslutet på första säsongen är något som väckt känslor.
– En person skrev om det inte blir någon uppföljning så kan det här vara den sämsta serie jag sett. Men om det blir en Eagles 2 så kan det vara det bästa slutet någonsin, säger Stefan H Lindén.

Han berättar vidare att SVT först sa nej till slutet, då det ansågs som för vågat. Men tillsammans kom man överens om att våga satsa på det öppna slutet.

I mitten av februari testvisades Eagles 2 för en grupp ungdomar i Stockholm. Serien infriade deras förväntningar och den fick högt betyg.

Text: Urban Löfqvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

FAKTA EAGLES 2
Säsongspremiär är den 6 mars på SVT Play och då publiceras de tre första avsnitten av Eagles 2. Därefter publiceras ett avsnitt i veckan. Säsong 2 består av tio avsnitt medan säsong 1 bestod av åtta avsnitt. Produktionsbolaget New Stories har beviljats pengar för att skriva en tredje säsong, men produktionsbeslut kvarstår. Eagles har även visats i Norge, Finland och Danmark, och framför allt i Norge har den fått ett mycket gott mottagande.