Tryggar drömmen om poolbad

Förverkliga drömmen – utan att ta dig vatten över ­huvudet…
Colorama i Oskarshamn lanserar ett nytt helhets­koncept för badsugna som omfattar allt från inledande markarbeten till fylld och färdig thermoblockpool.

Magnus Utterström på ­Colorama betonar att thermoblockpooler har funnits i sortimentet under flera år. Men det är först nu som de kan leverera ett komplett koncept med alla komponenter och monteringsarbeten samtidigt som pooler av thermoblock har blivit allt mer efterfrågat.

– Att bygga pool med thermoblock är både flexibelt och smart. Det är ungefär som legoklossar som armeras och sedan fylls med flytande betong. Det innebär en stark konstruktion med möjlighet till stora variationsmöjligheter. Thermoblocken bidrar dessutom till en väldigt välisolerad konstruktion som både ­håller nere uppvärmningskostnaderna och förlänger poolsäsongen, förklarar han.

Flexibel storlek

Att bygga pool med thermoblock ger stora val­möjligheter. Henrik Lindberg har valt att göra en rejäl gaveltrappa med en stor sittavsats för att hela familjen ska kunna nyttja den på bästa sätt.

Thermoblockpoolen byggs på en ­gjuten bottenplatta och kan ­placeras helt eller delvis nedgrävd eller ­fristående ovan mark. Den är därför ett ­utmärkt val till sluttande tomter eller inbyggd i ­altanen. Poolstorleken är ­väldigt ­flexibel och kan anpassas helt efter önskemål eller trädgårdens ­förut­sättningar. 

– Vår leverantör, Chemoform ­Scandinavia AB, har dessutom thermoblock med en hårdare insida, så kallad P80-kärna. Det innebär att man slipper få fula avtryck av knän, hälar, bollar ­eller andra hårda föremål i poolen. Man behöver inte heller putsa eller sätta upp skivor på insidan av poolen. Det räcker med den tåliga och slit­starka liner – poolduk – som ingår i alla poolpaket. Den finns i en mängd olika färger och mönster och kan även bytas ut om man vill förnya sin pool, säger Magnus Utterström.

Unikt i regionen

Han betonar att Colorama är den enda aktören i Oskarshamnsregionen som kan leverera ett komplett koncept och där allt arbete utförs med hjälp av lokala samarbetspartners. 

– Vi har tre paket i olika storlekar – 3 x 6 meter, 3,5 x 7 meter och 4 x 8 meter – där vi tillhandahåller alla komponenter, markarbeten, gjutning och montering till en fylld och färdig pool. Vi säljer även separata pooler och tillbehör för de som vill montera och göra allt markarbete själva.

Trygghet för kunden

Colorama har varit verksamma i Oskarshamn under drygt 40 år och Magnus Utterström framhåller det som en garant att de även är en seriös leverantör av pooler.

– Vår målsättning är att hjälpa våra kunder att förverkliga pooldrömmen på ett enkelt och tryggt sätt, förklarar han.

Spasuccén fortsätter

Att bada spa är vardagslyx, framhåller Magnus Utterström på Colorama som är återförsäljare av Viskans hela spasortiment.

Närmare 50 sålda spabad under förra året talar sitt tydliga språk.

– Allt fler inser vilken vardagslyx det är med ett bra spabad, säger Magnus Utterström på Colorama.

Colorama är återförsäljare av Viskans hela spasortiment – från mindre och lättplacerade modeller till de riktigt stora premiumbaden med plats för upp till nio personer och med olika typer av massage­munstycken, aromabad och ljus­terapi.

– Vi har ett antal bad på plats i butiken och hjälper kunderna att hitta den modell och de tillval som passar bäst för varje enskilt behov, säger han och tillägger att Colorama – via Viskan Spa i Skene – dessutom tillhandahåller service som sträcker sig över ett stort geografiskt område mellan Gamleby, Kalmar och Växjö.

– Som spabadsägare ska man bara njuta. Med Viskan Spa ­levererar vi ett bekymmersfritt ägande och ett bad av högsta ­kvalitet.

Fram till 31 maj har Colorama i Oskarshamn kampanj på Viskan Spa.

 

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist