Ronnie Skoglund

Redo på första parkett

Med nya ändamålsenliga lokaler på Norra Strand­gatan och utökad verksamhet med reparationer av husbilar befinner sig Båtakuten numera mitt i händelsernas centrum.

Båtakutens ägare Ronnie Skoglund – som även driver Bilakuten och är ansvarig för gästhamnen vid Brädholmen med tillhörande husbilsplatser – kan nöjt konstatera att flytten till de nya lokalerna på totalt 1 200 kvadratmeter är ett rejält lyft inför sommaren.

– Inte minst när det gäller till­gängligheten. Med både gästhamn och uppställningsplatser för husbilar som närmsta granne finns vi mitt bland våra kunder. Dessutom har vi ­numera både yta och utrustning att hjälpa såväl våra båt- som husbilskunder med de flesta reparationer.

Bilakuten och Båtakuten

Med en takhöjd på 7,5 meter och en lift som klarar åtta ton kan mekaniker Mikael Banérson serva de flesta husbilar.

Stor verkstad

Husbilar är en nysatsning som har ­inletts i samband med flytten till de nya lokalerna. Med cirka 800 kvadratmeter verkstadsyta finns gott om plats för reparationer av såväl bilar som båtar och husbilar.

– Med en takhöjd på 7,5 meter och en ny lift som klarar åtta ton kan vi ta hand om de flesta husbilar. Vi har även en helt ny avdelning i butiken med ett brett utbud av husbilstillbehör.

Väl rustade

Båtakuten utför alla typer av ­service och reparationer – även plast­arbeten och försäkringsskador – på ­båtar samt inom- och utombords­motorer. I butiken finns ett omfattande utbud av båttillbehör och reservdelar.

– I vår verkstad – som täcker både Bilakuten och Båtakutens verksamhet – jobbar totalt fyra mekaniker, varav en är specialiserad på just båtar och husbilar. Med vår kapacitet och nya lokaliteter står vi väl rustade inför den annalkande båt- och husbilssäsongen, framhåller Ronnie Skoglund.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Båtakuten

Försäljning av båt- och husbilstillbehör.

• Service och reparationer på båt och ­husbil. Egen servicebil

 Montering av tillbehör

 Stor kunskap om alla typer av motorer

 Försäkringsskador

 Reservdelar till samtliga märken