Taket blir tätt på nytt sätt

I folkmun kallas det för takpapp. Men egentligen handlar det om ett komplett tätskiktssystem tillverkat av moderna material. Kolberga Plåtslageri är stolta över att nu kunna erbjuda sina kunder ett bra komplement till traditionell takplåt. 

Förfrågningarna har varit många genom åren. Därför är det extra glädjande att Kolberga Plåt­slageri nu kan svara upp mot efterfrågan på tätskiktssystem för tak. 

– När våra nya medarbetare John och Kristoffer kom till oss kände vi att vi ville satsa på det här. Tack vare ­deras kunskap och erfarenhet kan vi nu göra detta riktigt bra. Och när vi fick kontakt med vår leverantör ­Trebolit föll de sista bitarna på plats, säger Petri Forsell som är delägare i firman.

Petri Forsell är nöjd över samarbetet med tätskiktsleverantören Trebolit.

Välkända leverantörer

Trebolit ansluter därmed till ­Kolberga Plåtslageris fina sällskap av leveran­törer där bland andra väl­renommerade Bevego och Plannja ingår.   

– Samarbetet med Trebolit har varit jättebra. De har varit väldigt tillmötes­gående och vi känner att vi har valt helt rätt leverantör, säger Petri Forsell. 

Systemet som Kolberga ­Plåtslageri jobbar med heter Elastolit. Det är en väl beprövad produkt som är särskilt utvecklad för svenskt klimat. Tät­skiktets egenskaper gör att taket garanterat håller tätt under lång tid. 

– Det är perfekt till låglutande tak, till exempel på garage eller industribyggnader. Och det går utmärkt att lägga på såväl stora som små tak, berättar takläggaren John Höggren samtidigt som han rullar ut en ny våd på taket i centrala Oskarshamn. 

Enligt honom finns det många skäl att låta Kolberga Plåtslageri lägga ett tak med tätskikt. 

– Det går snabbt och det är billigt för kunden, samtidigt som det ger ett väldigt bra skydd under lång tid, säger John Höggren. 

Generösa garantier

John Höggren ser till att taket blir tätt i alla vinklar och vrår.

Kolberga Plåtslageri är en auktoriserad takentreprenör. Det innebär att allt arbete omfattas av garantier genom ett samarbete med Trebolit och AB Tätskiktsgarantier i Norden. Därmed kan Kolberga Plåtslageri erbjuda sina kunder ett av marknadens mest omfattande trygghetspaket för tätskikt på tak.

Satsningen på tätskikt gör att firmans utbud breddas ytterligare. Kolberga Plåtslageri besitter sedan tidigare samlad kompetens inom plåtslageri, smide och industriservice. Den lokala förankringen är stark tack vare att verkstad och kontor finns i både Oskarshamn och Mönsterås. Och del­ägaren Petri Forsell är full av tillförsikt. 

– Detta är en nysatsning som vi ser väldigt positivt på. Bredden gör oss tryggare inför framtiden, säger han. 

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist