Trygg hamn för enkelt bilägande

Gammal är äldst. I oroliga tider ökar ­behovet av erfarenhet, trygghet och stabilitet. På Be-Ge Personbilar i ­Oskarshamn har det visat sig tydligare än någonsin.

Peter Ek, vd på Be-Ge Personbilar, konstaterar att bilbranschen är en bransch i ständig förändring och att det krävs handlingskraft för att kunna hantera de snabba svängningarna. Det visar sig inte minst nu när nedläggningen av ­Holmgrens Bil i Oskarshamn har ­skapat ett inflöde av såväl nya kunder som ny personal till Be-Ge Personbilar. 

– I grunden är det bra för ­Oskarshamn med konkurrens och det är alltid tråkigt när ett företag försvinner från orten. Så i det här läget ser vi det som vår uppgift att sträcka ut en hand och välkomna både personal och ­kunder till oss med det breda utbud som vi kan erbjuda lokalt, säger Peter Ek. 

 Därför går nu Be-Ge Personbilar ut med generösa erbjudanden till bil­ägare som förlorat sin återförsäljare och ­serviceverkstad i Oskarshamn.

– Vi förespråkar ett problemfritt bilägande och tycker att hjälpen alltid ska finnas nära till hands. Du ska inte behöva ta ledigt en halvdag från jobbet och åka långt för att serva din bil. Och för den som vill utnyttja det här tillfället till att byta bil har vi just nu en mycket förmånlig kampanj där vi vänder oss direkt till tidigare ­Holmgrens-kunder, berättar Peter Ek.

Be-Ge Personbilar sträcker ut en hjälpande hand mot de bilägare som har förlorat sin återförsäljare och verkstad. På verkstadssidan är Jan Svärdstål och Mikael Johansson, båda med ett förflutet på Holmgrens Bil, en garanti för stor kundnöjdhet.

Trygga garantier

På verkstadssidan är Be-Ge auktoriserade för Volkswagen och Skoda och lämnar vid service av de märkena en generös Mobilitetsgaranti för extra trygghet. Utöver detta har verkstaden både kompetens och utrustning för en rad andra bilmärken och nu har man förstärkt ytterligare för att möta den ökade efterfrågan.

– Våra mekaniker har bred ­erfarenhet och vi utbildar all vår ­personal ­löpande för att alltid ligga i framkant. Tillsammans med vår plåtverkstad och billackering gör det oss till en komplett bilhandlare. Det är onekligen en styrka att vi har allt detta i huset, säger Peter Ek. 

Spännande framtid

Be-Ge Personbilar är en av Sveriges äldsta Volkswagen-återförsäljare med snart 70 års erfarenhet av märket. På senare år har även försäljningen av Skoda skjutit i höjden och Peter Ek kan konstatera att företaget går en spännande framtid till mötes. 

– Vi upplever just nu den största förändringen i bilbranschen sedan tidernas begynnelse. I princip alla bilar kommer att elektrifieras vilket är både spännande och skrämmande, men framför allt känns det fruktansvärt kul att få vara med på resan, säger Peter Ek.  

Hjärta för Oskarshamn

Samtidigt som Be-Ge har blicken på framtiden är företaget väl förankrat i historien och i Oskarshamn. Rötterna sträcker sig ända till 1934 när Bror Göthe (Be-Ge) Persson lade grunden till det som skulle bli en mycket framgångsrik koncern. Företagets hjärta för Oskarshamn visar sig inte minst genom sponsorsamarbetet med
IK Oskarshamn, som nyligen ­förlängdes ytterligare.

– Familjen Persson känner ­mycket för IK Oskarshamn och alla på ­Be-Ge gläds åt klubbens fram­gångar. Många av oss både jobbar och bor här i ­Oskarshamn, så vi ser det här samhälls­engagemanget – och det sträcker sig längre än ishockeyn – som något väldigt viktigt. Företaget har ju sitt säte här och därför är det naturligt att vara med och stötta det som händer i stan, säger Peter Ek. 

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

5 nyheter på Be-Ge

1. Nya Volkswagen Golf

2. Nya Skoda Octavia

3. Nya Skoda Superb iV (laddhybrid)

4. Volkswagen ID.3
(försäljningsstart i sommar)

5. Volkswagen Tiguan, Touareg
och Arteon kommer alla som
laddhybrider inom kort.