Amandas bästa sommartips

Sommaren är här med sol och bad och lata, ­sköna dagar! Stadsmagasinet bad ­Amanda ­Hedberg, plats­utvecklare på ­Attraktiva ­Oskarshamn, ge sin syn på sommarstaden ­Oskarshamn. 

Oskarshamn har en fantastisk skärgård med massor av vackra öar. Vilken är din favoritö?

– Uvö är bra, för dit kan du ta dig utan båt. Och det känns verkligen som en ö ute i skärgården. Det är underbart att sitta på klipporna, titta ut mot Blå Jungfrun och se färjorna till Öland och Gotland passera förbi.

Det finns 16 officiella badplatser i kommunen, både havsbad och insjöbad. Var tar du själv helst ett dopp?

– Forshultssjön tycker jag mycket om. Den ligger nära stan och jag är uppvuxen i närheten. Som barn cyklade vi ofta dit på somrarna.

Ge ett tips på en bra sommaraktivitet?

– Jag älskar att åka runt och hitta fikaställen. Häromhelgen var jag i ­Bråbo på B&B och Café. I Klintemålas gästhamn ligger Valborgs, ett mycket trevligt café. Påskallaviks hamncafé besöker jag också gärna.

Vart söker du dig, inom kommunens gränser, om du vill få lantligt lugn och ro?

  Hycklinge hage, där är det lugnt och fint. Sedan har du SOK Viljans vandrings­slingor i närheten. Jag promenerar gärna där när jag söker lugn och ro.

Ditt bästa sommarminne från Oskarshamn?

– Bland de bästa minnena är när jag åkt på räkkryssning i glada vänners lag. Det är ett underbart sätt att komma ut i skärgården på. Sedan är det ju aldrig fel med räkor.

Text: Urban Löfqvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Amanda Hedberg

Ålder: 24 år

Bor: Lägenhet i Oskarshamns centrum

Familj: Sambo

Fritidsintresse: Hänga på Instagram, ta hand om mina växter och fota i härliga miljöer