IK förnyar på alla positioner

Thomas Fröberg har byggt sitt livs första SHL-trupp. En ny ledarstab, en ny förstamålvakt och mer ­spelskicklighet på back­sidan har varit fokus­områden för IK ­Oskarshamns ­general manager. Här kommenterar han samtliga ­nyförvärv inför SHL-premiären mot Brynäs den 24 ­september. 

Joe Cannata, 30 år, målvakt

Senaste klubb: Björklöven 

”En otroligt duktig målvakt och väl på plats upplever jag att han är ännu bättre än jag ­trodde han skulle vara. Han fortsätter ­utvecklas. En lugn och följsam målvakt med mycket rutin.”

Brian Cooper, 26 år, back

Senaste klubb: Björklöven

”En stabil back i båda ­riktningarna. Han är skridskoskicklig och kan användas i både defensiven och ­offensiven. Gjorde det väldigt bra i Björklöven förra ­säsongen.”

Oliver Larsen, 21 år, back

Senaste klubb: Björklöven

”En stor och stark back som är bra i egen zon och som följer med upp i anfallen. Han är en av de spelare som imponerat mest på oss under inledningen av hösten.”

Adam Janosik, 27 år, back

Senaste klubb: Plzen

”Det var inte många som kände till honom ­innan vi slog till. En bra defensiv back som fyller på i anfallsspelet. Kommer nog användas mer i boxplay än i powerplay.”

Philip Samuelsson, 29 år, back

Senaste klubb: Leksand

”En stark defensiv back med ett bra förstapass. 

Gjorde premiär på svenska rinkar med ­Leksand förra säsongen. Har hög utvecklings­potential.”

Nolan Zajac, 28 år, back

Senaste klubb: Stavanger

”Han har imponerat stort hittills. En väldigt ­duktig back, framförallt i det offensiva spelet och i powerplay. Det är ett stort plus att han känner klubben och staden sedan tidigare.”

Fredrik Olofsson, 24 år, center

Senaste klubb: Modo

”Tittade på honom tidigt förra vintern och följde honom i många matcher. En centertyp som jag gillar. Stark och rejäl i agerandet och bra i båda riktningarna på isen.”

Kim Strömberg, 32 år, center

Senaste klubb: KooKoo 

”En center som vi har plockat in för att leda vår förstakedja. Han är en stor och rejäl spelare som är stark i tekningscirkeln. Har gott om rutin och gjorde mycket poäng i finska ligan i fjol.”

Kim Rosdahl, 24 år, forward

Senaste klubb: Modo

”Har spelat en del i SHL innan och kommer in med bra rutin. En tuff och frän forward som gillar att använda kroppen i det fysiska spelet. Det blir bra för oss att få in den tyngden.”

Jan Ordos, 23 år, forward

Senaste klubb: Liberec 

”Jag tror han blir en stor överraskning i svensk hockey i år. Han är snabb, ger sig aldrig och vinner många ­puckar. Vill ­verkligen in på mål och gör vad som krävs för att ta sig in där.”

Martin Filander, huvudtränare / Jeff Jakobs, assisterande tränare / Mathias Tjärnqvist, assisterande tränare

”Alla tre är oerhört seriösa och jobbar hårt. Jag är imponerad över det engagemang som de har lagt ner hittills.”