Ställer upp vid frontlinjen

Med gemensamma krafter går det att göra skillnad. I november varje år tar tusentals människor värvning i kampen mot Sveriges vanligaste cancerform.

Mustaschkampen är en kampanj som drivs av Prostatacancerförbundet till förmån för Prostatacancerfonden. Kampanjen pågår varje höst och väcker stort engagemang över hela landet, inte minst i Oskarshamn.

– Vi kommer att ha vår insamlingskub på plats vid Coop Flanaden under hela november månad för att samla in pengar till Prostatacancerförbundet, berättar Sam Gustafsson, styrelseledamot i Tjust Prostatacancerförening.

Testa dig med PSA-prov

Prostatacancer är vanligt, varje dag diagnostiseras 27 män med sjukdomen.

– Jag har själv gått den vägen och blivit både opererad och strålad. Cancern hör oftast inte av sig förrän det är försent, så jag vill uppmana alla män att ta ett PSA-prov på sin vårdcentral så tidigt de kan, säger Sam Gustafsson.

De insamlade medlen går oavkortat till forskning på området.

– Med gemensamma krafter kan vi göra skillnad för väldigt många människor, betonar Sam Gustafsson.

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Så kan du hjälpa till

Insamlingen vid Coop Flanaden tar emot kontanter och Swish. Du kan även skicka valfri summa till något av följande nummer:

Swish: 9001017

Plusgiro: 90 01 01-7

Bankgiro: 900-1017

Prostatacancerförbundet innehar 90-konto och kontrolleras av svensk Insamlingskontroll.

Visa din mustasch!

Sparar du en mustasch till förmån för Mustasch­kampen? Då har du chansen att bli publicerad på vårt Instagram-konto! Skicka en bild på dig själv i ett DM till @stadsmagasinetoskarshamn på Instagram så visar vi upp din mustasch för hela Oskarshamn med omnejd.