Fixa snyggaste julgranen

Julafton närmar sig med stormsteg och snart är det dags att plocka in julgranen. Blomsterfrämjandet bjuder på julens bästa julgranstips!

Satsa på en rejäl kruka istället för en julgransfot i plast. Kanske någon som du hade ute i somras, och placera julgranen i den. Om det är hål i ytterkrukan är det viktigt att du placerar julgranen i ett vattentätt kärl så att du kan vattna den. Placera sedan en matta av julstjärnor runt granen. Så fint!

Äkta före plast

Äkta blommor i granen är något utöver det vanliga. Enklast är att fästa små glasrör i julgranen och sedan placera julstjärnor som snittblommor i glasen. Fyll på med kulor och annat pynt om du önskar eller låt blommorna lysa för sig själva.

Julpyssel till Julgranen

Den riktigt pyssliga tar istället och lindar in julstjärnor i mossbollar som hålls samman med hjälp av silver- eller guldtråd. Mossbollarna måste sprayas med vatten emellanåt för att inte torka ut, alternativt tar man ner dem och ställer dem på en vattenfylld bricka en liten stund innan de sedan får torka lite innan de hängs upp igen.

Foto: Blomsterfrämjandet

Så lyckas du med julstjärnan som snittblomma:

Skär av kvistar från julstjärnan. Doppa sedan snittytan i 60 grader varmt vatten ett par sekunder och därefter i kallt vatten. Det stoppar mjölksaften och hindrar den från att sippra ut.