12 tips för att skapa en magisk julstämning

En avskalad och naturlig inredning med inspiration från naturen är trenden julen 2020. Att använda växter som inredningsdetaljer får hemmet att kännas både mysigare och lugnare.

Blomsterfrämjandet delar med sig av tips kring hur du kan skapa julstämning med hjälp av olika inslag från naturen i kombination med julens stjärna. Oavsett om du tycker om en mer traditionell eller en mer okonventionell jul finns idéer för dig.

Börja med en skogspromenad och ta med dig material som du hittar på marken, så har du en bra början på ditt adventsmys!

Lantliga hem

I en gammal låda skapar nötter, äpplen, clementiner och röda julstjärnor en nostalgisk känsla och lockar med goda julsmaker.

Det här lantliga köket har en festlig stil tack vare klassiskt röda julstjärnor i olika storlekar: den vackert uppstammade i centrum, klassiska storlekar i fönstret och små exemplar i hyllan.

Julmys på landet: från möbler i trä till en kärleksfullt dekorerad julgran, ljusslingor och en klassiskt röd julstjärna; detta rum utstrålar värme och inbjuder till avkoppling och goda samtal över en kopp kaffe.

Julstjärnan som snittblomma

Som snittblomma får julstjärnan höga poäng för att den fyller ut bra i buketten och för den goda hållbarheten. Denna bukett innehåller snittade julstjärnor tillsammans med vass, pil och olika torkade blommor.

Tips! För bästa hållbarhet doppa de snittade julstjärnorna direkt en liten stund i varmt vatten, ca 60 grader, och därefter i kallt vatten.

Lantligt hem med vintage chic: detta kontorshörn är kärleksfullt dekorerat med naturliga, rustika och noggrant utvalda tillbehör. Mittpunkten är en julstjärna i varma toner. Ett band runt krukan är en extra detalj som också passar fint när julstjärnan ska ges bort som present.

Som snittblomma får julstjärnan höga poäng.

Green Spirit

Sätt dig ner och andas! Vardagsrummet kan förvandlas till en grön oas med hjälp av växter och material från naturen. I skogen finns en oändlig skatt av kottar, kvistar och andra naturmaterial som är fina att dekorera med under advent och till jul.

En klassisk krans av grankvistar dekoreras med kottar och krämfärgade julstjärnor i stram stil.

Att ta in en gren och hänga i taket är mycket effektfullt. Smycka med dina favoriter, kulor av papper är extra trendigt i år och ­komplettera med julstjärnor i små krukor eller som snittblommor.

Barrväxter framför en skogstapet skapar en naturlig känsla av skog. Julröda julstjärnor i korgar, julgranskulor och kottar tillsammans med julklappar signalerar att julen snart är här.

Ett rustikt träbord, odekorerade väggar i lugna färgtoner och en tall helt utan dekoration utgör en lugn bakgrund. Till dukningen har julstjärnor och olika tillbehör i guld, silver och rött använts.

Med naturlig värme

Skapa harmoni i ditt hem med naturlig julvärme. Använd dig av varma, jordnära färgtoner för att skapa en fristad för avkoppling och nedvarvning.

En krämfärgad julstjärna på en stege tillsammans med brinnande stearinljus och en krans av torkade blommor har en subtil effekt och utstrålar elegans.

Shabby-chic: julstjärnorna lyser upp i ett vintergrått fönster. På en rustik träbricka i slitna lerkrukor tillsammans med kottar och kvistar strålar julstjärnorna där de naturliga materialen skapar en harmonisk scen.

Exempel på Shabby-chic.

En stor skål med jul­stjärnor i krämfärgade toner, planterade i ett bo av torkade kvistar och torkade blommor, skapar en lugn och tilltalande installation.

Foto: Blomsterfrämjandet/Stars for Europe