Guldläge inför årets Alla hjärtans dag

Under snart 135 år har Andersons Ur & Guld försett ­oskarshamnare med smycken av allehanda slag. De senaste 18 åren har Carina Nicolausson drivit den anrika butiken.

Även om platsen inte har varit densamma sedan starten 1887 har Andersons Ur & Guld funnits i hörnet av -Östra Torggatan och Stora Torget under lång tid. 

När Carina Nicolausson fick kännedom om att butiken var till salu hade hon ingen tidigare erfarenhet av branschen. Däremot var hon sugen på att driva något eget och såg potentialen i det mycket väl inarbetade företagsnamnet och den perfekta lokaliseringen.

– Det fanns väldigt mycket erfarenhet bland personalen och jag passade på att lära mig så mycket som möjligt av de som fortsatta att jobba hos mig, berättar hon.

Carina beskriver verksamheten som både utvecklande och omväxlande. Såväl sortiment som trender skiftar över tid.

– Från början var det här en renodlad guld- och silverbutik. Idag har klockorna tagit allt större plats och vi har även utökat med ytterligare smycken och accessoarer, förklarar hon.

Bättre än förväntat

För fyra år sedan gjorde Carina en storsatsning och fördubblade butiksytan. Med facit i hand kan hon konstatera att det till och med blev bättre än vad hon hade förväntat sig.

– Det var något jag hade drömt om länge och som medförde att vi kunde bredda utbudet och ta in fler märken. Dessutom blev butiken mycket trevligare och kundvänligare.

Förutom försäljning av smycken och klockar utför Andersons Ur & Guld även olika arbeten som exempelvis reparationer, rengöring, ringändringar, håltagning i örat samt värderingar. Dessutom har de ett nära samarbete med juvelerare för större arbeten.

Till Alla hjärtans dag, den 14 -februari, satsar Carina Nicolausson och hennes medarbetare Madelene Bescher och Karin Ottosson lite extra på att anpassa sortimentet.

– Då är det stor efterfrågan på smycken med hjärtan av olika slag. Men även andra typer av smycken och klockor. Vi har ett brett utbud för både tjejer och killar, framhåller de.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Carina Nicolausson

Ålder: 55 år

Familj: Man Roger samt söner Martin, 31, och Robin, 29 år

Bor: Villa på Stensö i Kalmar

Gör: Driver Andersons Ur & Guld

Fritid: Tränar, spelar padel och tar hand om barnbarnet

Favoritsmycke: Örhängen i vitguld med diamant