Anrik trafikskola på nya vägar

De vidgar utbildnings­verksamheten ytterligare. Sedan årsskiftet är TM Utbildning ägare till Oskarshamns trafikskola.
– Det skapar nya möjlig­heter, konstaterar vd Magnus Axelsson.

Anrika Oskarshamns trafikskola erbjuder sedan tidigare utbildningar inom samtliga körkortsbehörigheter. 

Med TM Utbildning som ny ägare adderas även utbildningar inom bland annat YKB, yrkeskompetensbevis, till utbudet.

– Vi kan dessutom samordna ytterligare resurser och kunskaper på utbildningssidan som gynnar våra elever, säger Magnus Axelsson.

I samband med övertagandet tillträdde Lars Jansson som chef för trafikskolan. Han har tidigare erfarenhet som handledare och lyfter fram de nya satsningar som har genomförts.

– Vi är en av få trafikskolor i Sverige med körsimulator. Det innebär att eleverna lugnt och tryggt kan öva på olika situationer i simulatorn innan de ger sig ut på vägarna. Likaså ger det möjlighet till mängdträning med direkt respons på körningen, förklarar han och framhåller även den moderna och miljöanpassade fordonsparken.

– Den omfattar bland annat två eldrivna mopeder och en elbil. Våra övriga fordon ligger också i topp när det gäller avgasreningskraven.

Magnus Axelsson testar sina kunskaper i den unika körsimulatorn som skapar nya möjligheter.

Vill utöka personalstyrkan

Förutom Lars Jansson har trafikskolan ytterligare två handledare samt en receptionist. Målsättning är att utöka personalstyrkan ytterligare.

– Det är stor efterfrågan på alla typer av körkortsbehörighet. Vi kan tillgodose behoven för såväl 15-åringen som ska ta mopedkörkort som yrkeschauffören. Under årens lopp har vi även sett att många som tar sitt första körkort hos oss sedan kommer tillbaka för att utöka sin behörighet, berättar Lars Jansson.

Ny hemsida

I månadsskiftet februari/mars lanserar Oskarshamns trafikskola sin nya hemsida som är både mer informativ och interaktiv. Magnus Axelsson betonar de digitala satsningarna som bland annat underlättar distansundervisning via nätet.

– Vi vill införa mer nytänkande i verksamheten och ta tillvara på de möjligheter som finns via modern teknik, säger han.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist