Grillning året runt i naturen

Friluftsinfluencern Sara Johansson älskar utomhus­grillning. ­Varje helg, året runt, är hon ute i ­naturen. Helst med något gott nedpackat i kylväskan. Exklusivt för Stads­magasinets läsare bjuder hon på sina bästa recept.  

Det är så avkopplande att få komma ut i den friska luften, säger Sara Johansson när Stadsmagasinet träffar henne en gnistrande vacker februarisöndag vid den kommunala grillplatsen i Ernemar.

Till vardags arbetar Sara Johansson som förskolelärare. Medan lördagar och söndagar i princip alltid är vikta åt friluftsliv. Oftast bär det av någonstans kring skogarna runt Bockara, där hon bor med sin man och tre döttrar. 

– Ett favoritställe i Oskarshamn är udden ute vid Havslätt, där är det kanonfint!

Tusentals följare

Sedan 2013 finns hon på Instagram. Under senare år har hon fokuserat allt mer på natur och friluftsliv och mat. Det har gett resultat. Över 7 000 följare har lett till reklamsamarbeten med bland andra Helly Hansen och Pergite Outdoor. Tidigare har hon även varit ambassadör för Isabella Löwengrips skönhetsprodukter. 

– Det var en jätterolig och väldoftande tid, säger Sara Johansson om samarbetet med den kända bloggerskan. 

Bland Sara Johanssons följare på Instagram finns många norrmän, kända för sin förkärlek för att gå på tur. Hennes eget intresse för natur grundlades i tidig ålder. 

Familjen brukade åka på semestrar till just Norge för storslagna naturupplevelser som Hardangerfjorden. Och redan när hon var åtta månader tog föräldrarna med henne på skogsutflykter. 

– De brukade dra mig på en pulka. Och på den vägen är det. Jag älskar naturen, det är här jag hör hemma.

Gör det lilla extra

När hon ger sig ut i skogen med familjen för att grilla ser hon till att ha med sig egen ved,  grillattiraljer som mackjärn, kastrull och den lilla kaffepannan är icke att förglömma. 

– Visst händer det att vi bara grillar korv med bröd, men jag tycker om att anstränga mig lite extra. Maten är en viktig social bit och särskilt när man har med sig barn blir det lättare att hålla dem på gott humör när de får något gott att äta. På så sätt kan vi stanna ute i många timmar.

Text: Urban Löfqvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Sara Johansson

Yrke: Förskolelärare 

Ålder: 44 

Bor: Bockara

Familj: Man och tre döttrar, 15, 13 och 6 år

Favorit-tv-program: Ernst & Mandelmanns

Instagram: @dagarnasomgar

 

Klicka på bilden för att ta del av Saras bästa recept!