Kustmattan gör entré

Ett propert och välkomnande första intryck. Kustmattan erbjuder uthyrning och försäljning av ­slitstarka entrémattor för kontoret, industrin, hotellet, ­butiken eller mässhallen.

Sedan en tid tillbaka driver Johan Erlandsson företaget Kustmattan. Vare sig han eller verksamheten är dock några nykomlingar i branschen.

– Ursprunget är Matt- och Industritvätt som startades redan 1980-talet. De senaste 12 åren drevs det av min släkting Kennerth Erlandsson under namnet KG Hyrmattor. Eftersom jag har hoppat in och hjälpt till vid behov under årens lopp kändes det naturligt att driva verksamheten vidare, förklarar han.

Tillsammans med sin bror Gustav Rehnqvist gör Johan Erlandsson en rejäl nysatsning och byter i samband med detta även namn på företaget till Kustmattan.

– Av erfarenhet vet jag att det finns stor efterfrågan på våra tjänster. Kustmattan ska vara bäst på service och vi vänder oss till kunder över hela Kalmar län, berättar han.

Regelbundna byten

Enligt de avtal som tecknas med varje kund byts entrémattorna ut med regelbundna intervaller efter önskemål.

– Det kan vara en gång i veckan, en gång i månaden eller hur ofta kunden själv vill. Med egna chaufförer och bilar hämtar och levererar vi mattorna så det alltid ser fräscht och välkomnande ut i entrén.

Johan Erlandsson framhåller att entrémattorna går att hyra i en mängd olika storlekar och färger. Det går även att köpa personligare entrémattor med logotyper eller enklare budskap som byts ut och tvättas enligt samma system som hyrmattorna.

– Vi kan även fixa olika typer av specialmattor för enstaka arrangemang. Det är bara att kontakta oss så löser vi det mesta.

Förutom mattor erbjuder Kustmattan även enklare tvättservice.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Kustmattan

Mer information om Kustmattan och de olika tjänsterna finns på www.kustmattan.se