Spikrakt uppåt för Byggmax

Nytt butikskoncept och ytterligare 1 500 artiklar på hyllorna. Byggmax i Oskarshamn går från klarhet till klarhet.
– Det har gått spikrakt uppåt, säger platschef Fredrik Harai.

Han har varit med sedan Byggmax introducerades i Oskarshamn under våren 2018 och kan nöjt konstatera att kundkretsen växer stadigt. Likaså butikssortimentet som numera vänder sig till hela familjen.

– Förra året var helt galet. Vi hade närmare 66 000 kunder under 2020 jämfört med 44 000 året innan.

En ökning som till stor del berodde på den pågående pandemin som fick många att inleda hemmarenoveringar och byggprojekt både inför och under hemestern. Fredrik Harai tror att trenden kommer att hålla i sig även i år och att många även kommer att börja med sina projekt mycket tidigare.

– Vi har alltid ett noga utvalt bassortiment på hyllorna som vänder sig till både hemmafixare och proffs. Skulle det saknas något kan det enkelt och smidigt beställas online och vara hemma inom några dagar.

Platschef Fredrik Harai framhåller att Byggmax har ett omfattande golv­sortiment.

Stort golvsortiment

Han tar Byggmax omfattande golvsortiment som ett tydligt exempel. Kunderna kan känna och klämma på olika golv från ett flertal leverantörer i butiken och sedan beställa för hemleverans eller avhämtning.

– Under förra året uppgraderade vi även Oskarshamnsbutiken enligt Byggmaxs senaste koncept. Det innebär en helt ny look som är mer strukturerad och där kunderna har lättare att hitta vad de söker, förklarar Fredrik Harai.

Uppgraderingen har också medfört ett bredare sortiment med ytterligare cirka 1 500 artiklar. Bland annat inom VVS och el.

– Vi anpassar oss i hög utsträckning efter vad som efterfrågas. Dessutom har vi utökat med hem- och trädgårdsartiklar för att tilltala en bredare kundkrets och tillhandahålla ett sortiment för hela familjen.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Enklare handel med ISCAN

Byggmax går i bräschen för ISCAN som är en webbaserad sida där kunden kan scanna alla varor i hela sortimentet med sin mobil och betala direkt med Swish, faktura eller kort. Systemet har en inbyggd produktkatalog och karta över butiken så att det går snabbt att hitta de varor man söker. Mer info om ISCAN finns i Byggmax butik för de som är sugna på att testa.