Hög tid för drömaltanen

Hemmafixandet nådde nya rekordnivåer under förra sommaren. Och det ser ut att hålla i sig även i år. Det gäller dock att vara ute i god tid om man ska bygga drömaltanen.

– Risken finns att det blir brist på trallvirke om man väntar för länge, säger platschef Fredrik Harai på Byggmax i Oskarshamn.

Än så länge är det fullt med tryckimpregnerat virke i alla dimensioner i hyllorna på plocklagret. Men med förra sommarens stora efterfrågan i åtanke och svårigheterna för träindustrin att snabbt öka sin kapacitet efter rådande behov finns det farhågor att det kommer att tunnas ut rejält till sommaren.

– Det är redan full fart. Så det gäller att passa på om man vill vara säker på att ha virke till sommarprojektet, betonar Carola Stjernström, Joel -Granberg och Richard Uppgården
som förutom att bemanna butiken även hjälper kunderna att hitta rätt på brädgården.

 

En ytterligare bidragande orsak till den stora efterfrågan på trallvirke och reglar hos Byggmax är den prisjämförelse på materialkostnad för altanbygge som gjordes av byggahus.se tidigare i vår.
I jämförelsen hade Byggmax det lägsta priset för material till en altan på 60 kvadratmeter med 21 155 kronor.

– I dessa tider när den stora efterfrågan på trallvirke även driver upp priserna är det många som tittar extra noga på vad det kommer att kosta. Vårt virke är dessutom av samma kvalitet som hos övriga bygghandlare, betonar Fredrik Harai.

Förutom själva virket har Byggmax även laddat upp butiken med allt övrigt som behövs för både altanbygget och övrigt hemmafix under våren och sommaren. Allt från trallskruv och träolja till hem- och trädgårdsartiklar.

– Nytt i vårt sortiment är bland annat en mängd olika typer av planteringsjord. Vi har även ett brett utbud av växter och allt annat som behövs för att hålla trädgård och utemiljö i toppskick, framhåller Fredrik Harai.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist