Unik inredning med Stil och Harmoni

Målet var en liten butik med unika inredningsprylar efter kundernas önskemål.
– Det blev större än vad jag först hade tänkt. Och det finns ytterligare planer för framtiden, berättar Anneli Nord Andersson på tvåårsjubilerande Stil Harmoni.

Intresset för heminredning ökar stadigt och det gångna året, med allt vad det har inneburit, har också fått allt fler att se över och förfina sin hemmiljö. Något som Anneli och hennes butiksmedarbetare Linda Ekström har märkt av tydligt.

– Vi har kunder från hela länet som uppskattar vårt utbud. Redan från början var vi tydliga med att enbart sälja unika saker som vi själva kan stå för och samtidigt bidra till att våra kunder hittar sin egen stil, förklarar de.

A lot kaniner
Robusta kaniner och boklådor från A lot Decoration är en prydnad i varje hem. Kanin 499:-, boklådor från 149:-

Både Anneli och Linda, som har varit med i stort sett ända sedan starten, betonar det unika framför övergående trender. Det har också legat till grund för valet av de tiotal större leverantörer som de samarbetar med.

– Vi jobbar gärna med lokala och genuina leverantörer i den mån det är möjligt. Vi vill också kunna erbjuda ett sortiment som inte finns någon annanstans i närheten, framhåller Anneli.

Taklampa Sienna
Rustik taklampa i industriell stil med snygga detaljer från A lot Decoration. 599:-

Nära kontakt med kunderna och hög servicenivå har i stor utsträckning bidragit till framgången för Stil Harmoni. Linda berättar att det ofta kommer kunder med bilder från sitt hem och vill ha hjälp att hitta den speciella prylen som höjer nivån på inredningen ytterligare ett snäpp.

– Det är jättekul att få det förtroendet och något som vi gärna skulle vilja jobba mer med i framtiden, säger hon.

Den industriella stilen ligger Anneli varmt om hjärtat och att förädla och utveckla användningsområdet för både äldre prylar och möbler är något hon brinner för.

– Vi har en dansk leverantör som tillgodoser det utbudet i vårt sortiment. När jag startade butiken hade jag tänkt att själv köpa in och göra om gamla möbler och prylar. Tiden har inte funnits hittills men planerna finns fortfarande kvar.

Text & Foto: Mikael Bergkvist

Hinzaväskan
En svensk klassiker med stilren design från 1950-talet i årets nya färg ljusgrå. Från 199:-