Anrik marina med brett utbud

Kvalitetstid till sjöss. Figeholms Marin erbjuder ett komplett sortiment för att göra båtlivet enkelt, tryggt och bekvämt.
– Det är otroligt stor efterfrågan just nu och full fart med såväl försäljning som service och reparationer inför ­sommaren, säger Mattias och Mia Hildung.

Försäljning och reparationer av båtar och motorer har långa anor i Figeholm. För tio år sedan blev Mattias Hildung delägare i verksamheten och från och med  i år driver han Figeholms Marin tillsammans med hustrun Mia.

– Vi har alltid haft en trogen kundkrets i regionen. Under förra säsongen ökade efterfrågan på båtar och motorer explosionsartat. Och vi märker redan att efterfrågan är minst lika stor i år, konstaterar ägarparet.

Joakim Seward är en av Figeholms marins tre mekaniker. Verkstaden är auktoriserad för ­service och reparationer av Yamaha. De jobbar även med övriga märken på marknaden samt ­service och reparationer av ­trailers och släpkärror.

De framhåller att även om -Figeholms Marin är en relativ liten aktör i branschen tillhandahåller de ett komplett sortiment av allt från båtar, motorer och trailers till reservdelar, tillbehör och allehanda vattenleksaker. 

– Vi är återförsäljare av såväl glasfiber- som aluminium-båtar från -Finnmaster, -Buster, Sandström och Linder samt vattenskotrar från -Yamaha. Vår strävan är att även ha ett brett utbud av begagnade båtar och motorer. Vi är också återförsäljare och auktoriserad serviceverkstad för -Yamahas breda program av utom-bordare, förklarar Mattias. 

Som ett led i detta har försäljnings-hallen iordningställts inför denna säsong för att överensstämma med Yamaha Motor Europes -färgsättning och profil. I den intilliggande tillbehörs-butiken är hyllorna välfyllda inför säsongen med allt från oljor och kemikalier till förtöjnings- och navigationsutrustning.

– Som auktoriserad verkstad har vi gedigen kunskap och kan hjälpa våra kunder att hitta de tillbehör och reservdelar som de behöver. Vi server och reparerar givetvis alla fabrikat på marknaden och även inombordare.

De betonar även den speciella -avdelningen i butiken med utrustning för vattensport och vattenlekar.

– SUP, stand up paddleboard,  har blivit väldigt populärt och vi har både enklare brädor och mer professionella. I sommar kommer vi även att arrangera SUP-kurser (se mer info om detta nedan). Likaså har vi ett brett utbud av åkringar, wakeboards och vattenskidor.

Tillbehörsavdelningen hos Figeholms Marin fylls ständigt på för att erbjuda ett komplett utbud av allt som krävs för ett tryggt och bekymmersfritt liv till sjöss.

Lokaliseringen precis intill havet med egen brygga och sjösättningsramp lockar kunder både land- och sjövägen till Figeholms Marin.

– Kaffepannan står alltid på och vi välkomnar alla som vill se och känna på vårt utbud eller kanske bara slå sig ned prata båtar en stund, säger -Mattias och Mia Hildung.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Nya båtar och motorer hos Figeholms Marin

• Finnmaster

Finskt båthantverk i modern design. Modellserien Husky har aluminiumskrov och innerliner av glasfiber.

• Yamaha

Marknadens mest driftsäkra utom­bordare med modeller för alla behov. Även ett brett utbud av vattenskotrar.

• Sandström 

Svenskt familjeföretag som under flera generationer har byggt kvalitetsbåtar för såväl fritid som fiske.

• Linder

Småländska aluminiumbåtar som kännetecknas av sin stabila, trygga, sjövärdiga och säkra konstruktion.

• Buster 

Europas största producent av aluminium­båtar. Kombinerar hållbarhet och förstklassiga sjöegenskaper. 

 

Mattias och Mia Hildung driver Figeholms Marin.

Aktivitetsdag

I samarbete med Figeholms Båtklubb ­bjuder Figeholms Marin in till aktivitetsdag på Seglarholmen den 17 juli. Fokus ligger på olika typer av vattensporter och Figeholms Marin tillhandhåller bland annat vattenskidor, wakeboard och ringar för prova-på-aktiviteter.

SUP-kurser

Under sommaren kommer Figeholms ­Marin att arrangera SUP-kurser under ledning av den erfarna instruktören och guiden Calle Magnusson. Åldersgräns, utan målsmans sällskap, är 15 år och sim­kunnighet ett krav. Kontakta Figeholms Marin om datum, tider och priser.

Öppet hus

Den 22 maj håller Figeholms Marin öppet hus mellan ­klockan 10.00 och 15.00. Passa på att handla reservdelar och tillbehör till rabatterade priser och prata samtidigt båtar och motorer med personalen över en kopp kaffe. Det finns också möjlighet att testa SUP-­paddling.