Coolt mode för en lång het sommar

Möt våren i säsongens glada pastellfärger. Jeansbolaget erbjuder mode för alla sinnen och ­smaker. Efter en lång och mörk vinter är butiken fylld av vårens och sommarens ljusa och uppiggande kulörer. Det inspirerande och glada vårmodet ligger både butiksägare Tobias Frick och butikschef Victoria Rosengren varmt om hjärtat.

– Det är alltid kul att fylla upp butiken med vårens nyheter. Det mesta är på plats och sedan fyller vi på kontinuerligt med nya spännande plagg under hela säsongen, säger de.

En riktig färgklick på hyllorna är de nya pikétröjorna från Gant. Klassiskt killmode i en mängd olika fräscha pastellfärger.

– Det är en populär piké som passar alla. Färgerna är också signifikativa för vårens mode som innehåller betydligt mer färg än på många år, förklarar Vickan.

Klädd för arbete eller fest. En lite mer dressad stil passar lika bra på kontoret som i baren. Vickan i kjol från Lee och linne från Selected Femme. Tobias har chinosbyxa från Plain, overshirt från Martiniq och t-shirt från Morris.

Förutom glada färger är även linnetyger i allt från shorts till skjortor och klänningar en tydlig trend i vårens och sommarens mode. Det gäller både killar och tjejer.

– Det ligger i linje med beige som också är en väldigt populär färg just nu.

När det gäller aktuella trender är det liksom tidigare väldigt individuellt från person till person. Smala byxor, vida byxor, tighta toppar och större tröjor.

– Man kan verkligen bära vilken typ av kläder och modeller som helst och vara trendig och modern. Det viktigaste är att man känner sig bekväm. Ska vi lyfta fram ett plagg som fortfarande är väldigt populärt så är det overshirt för både killar och tjejer. Vi har ett brett utbud i de flesta färger, tyger och kvaliteter, förklarar Tobias och Vickan

Mode för de yngre. Jeansbolagets uppskattade barnavdelning växer stadigt. En riktig höjdare i sommar är de snygga, bekväma och svala shortsen från Jack & Jones i både linne och skön denim som finns i flera olika färger och modeller.

Vårmodets intåg innebär även att Jeansbolaget uppdaterar sitt utbud av varumärken i butiken. Till nyheterna hör bland annat barnkläder från Tommy Hilfiger.

– Vi satsar på att utöka vår barnavdelning generellt då det är många som efterfrågar barnkläder. Tommy Hilfiger Kids är en spännande kollektion för våra yngre kunder. Till hösten kommer vi även utöka barnsortimentet med Calvin Klein, framhåller Tobias Frick.

Pikétröjor i härliga vår- och sommarfärger från Gant.

Som namnet antyder är jeans och denim i alla former Jeansbolagets specialitet. Från att de stora varumärkena har dominerat marknaden totalt har mindre uppstickare tagit för sig allt mer och även utvecklat jeansmodet ytterligare.

– Vi har flera nya spännande märken inom denim för killar och tjejer som rymmer både byxor och överdelar. Bland annat svenska Abrand och Neuw samt danska Woodbird. Vi har dessutom alltid kunnig personal i butiken som hjälper våra kunder att hitta rätt storlek och passform när det gäller såväl jeans som övriga plagg, betonar Tobias och Vickan.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist