Nya satsningar i skärgårdsidyllen

Premiärsommaren infriade alla förväntningar med råge. Nu laddar Marcus Ottosson och Fredrik Wenell för en ny säsong med Valborgs i Klintemåla.
– Det är här det händer. Vi satsar på att vara sommarens främsta utflyktsmål.

Att driva den anrika sommarbutiken i skärgårdsidyllen Klintemåla hade länge varit en dröm för de två barndomskompisarna, och numera även svågrarna. När möjligheterna öppnade sig inför förra sommaren beslutade de sig för att förverkliga sina drömmar tillsammans med respektive familjer. En satsning som med facit i hand visade sig vara mer lyckad än vad de hade vågat hoppas.

– Det var en fantastisk sommar. Vi hade mer än 16 000 gäster i butiken och kaféet under de två sommarmånaderna, berättar de nöjt.

Barndomskompisarna, och tillika svågrarna, Fredrik Wenell och Marcus Ottosson har uppfyllt en dröm med sommarbutik och kafé i skärgårdsidyllen Klintemåla. En rad nya satsningar står på sommarens schema.

Med förra säsongens nyttiga erfarenheter i bagaget är det en siffra de hoppas kunna överträffa i år. Något som en rad nya satsningar borgar för. När det gäller utemiljön har antalet sittplatser fördubblats på Bryggan. Likaså har det tillkommit nya utesittplatser i anslutning till Skärgårdens Hus, vars faciliteter också får nyttjas under butiken och kaféts öppettider.

– Tillsammans med de befintliga platserna på Bakgården har vi gott om sittplatser för våra gäster. Det känns tryggt i dessa tider, oavsett vilka restriktioner som kommer att gälla i sommar, betonar Marcus och Fredrik.

Stå upp i båten. Marcus Ottosson och Fredrik Wenell introducerar stand up hos Valborgs i Klintemåla. Riktigt bra standupartister utlovas under de tre kvällarna i sommar.

Även butiken har uppdaterats med bland annat ny konditordisk och större utbud av hembakat. Det möjliggör i sin tur ett utökat sortiment av närproducerade varor. Bland annat finns en unikt framtagen folköl, Timmervikens lager, i sommarens sortiment.

– Alla våra lokala produkter har varit väldigt populära och efterfrågade så det vill vi givetvis kunna erbjuda våra kunder i ännu större utsträckning.

Förutom att handla och fika gott i genuin och vacker skärgårdsmiljö ska gästerna hos Valborgs i Klintemåla även erbjudas en unik upplevelse. Genom en rad olika evenemang och aktiviteter vill Marcus och Fredrik göra Klintemåla till ett levande besöksmål för gäster via både sjö- och landvägen.

– Vi kommer givetvis att fortsätta med våra uppskattade quizkvällar. En nyhet för i sommar är ”Stå upp i båten”. Tre kvällar där vi hoppas kunna bjuda våra gäster på riktigt bra ståupartister. 

På Bakgården kommer det även att arrangeras lokal musikunderhållning. Likaså kommer smeden Peter Jenefeldt åter på besök och mycket mera.

– På vår hemsida och våra sociala medier kommer vi kontinuerligt att uppdatera vad som händer och är på gång. Den 19 juni öppnar vi Valborgs i Klintemåla och kommer sedan att hålla öppet varje dag mellan klockan 09.00–18.00 fram till 15 augusti. Vi ser fram emot en fantastisk sommar, säger Marcus Ottosson och Fredrik Wenell förväntansfullt.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Upplev Klintemåla

Valborgs i Klintemåla har ett basutbud av matvaror i butiken.

Kaféavdelningen erbjuder bland annat våfflor, smörgåsar, hembakat och glass.

Loppis finns i både butiken och i ­anslutning till butiken.

Under sommaren arrangeras bland annat tipspromenader längs olika slingor i byn.

I gästhamnen finns 12 elplatser samt ­sanitetsbyggnad med dusch och ­tvättmaskin.

I hamnen finns en sjömack, som drivs av ett annat företag, med bensin och diesel.

 

Fullspäckad sommar på Valborgs

Öppet varje dag

Från den 19 juni fram till den 15 augusti håller Valborgs i Klintemåla öppet dagligen mellan kl 09–18.

Quiz på Bakgården

Quiz och enkelt tilltugg i fantastisk skärgårdsmiljö. Boka via länk på hemsida eller sociala medier.

Onsdag 21 juli

Onsdag 28 juli

Onsdag 4 augusti

Stå upp i båten

Stand Up på Bakgården. Boka via länk på hemsida eller sociala medier

Lördag 26 juni

Lördag 17 juli

Lördag 31 juli

Valborgs topp 3:

Klassisk räkmacka

”Bra råvaror med dijonmajonäs som pricken över i:et gjorde den till en riktig storsäljare förra sommaren.”

Originalvåffla

”Lyxvåfflan i all ära. Men originalvåfflan, med närproducerad sylt från Lindhags Delikatesser och vispgrädde, var en favorit i all sin enkelhet.”

Daimstrut

”För de allra flesta är Klintemåla för­knippat med sommar och glass. Den klassiska Daimstruten från GB hade strykande åtgång i vår glassbox.”

Koll på vad som händer

På hemsidan www.valborgsiklintemala.com samt Facebook och Instagram, @valborgs­iklintemala, uppdateras vad som händer och är på gång under sommaren.