Mästare på smart installation

Smart teknik kräver smarta lösningar. Elon Ljud & Bild är ­experter på installation av allt från hemmabio­anläggningar till kompletta system för hemautomation.

Montör Joakim Grav framhåller att service och installation är Elon Ljud & Bilds paradgren.

– Oavsett om kunden kommer in till oss för att den vill ha en ny ljudanläggning, sätta upp ett nytt digitalt nätverk eller få TVn monterad på väggen så löser vi det. Allt vi säljer kan vi installera, säger han.

Elon Ljud & Bilds omfattande installationsservice skapar både trygghet och enkelhet för kunderna. Att köpa en ny och avancerad elektronikpryl är en sak. Att få den att fungera i hemmet är en annan.

– Det är inga problem. Vi löser allt från leverans och installation till driftsättning. Efter att kunden har köpt sin nya produkt behöver vi i stort sett bara veta var den ska vara placerad i hemmet så fixar vi resten. Vi ger också tips och råd för att installationen ska bli så bra och användarvänlig som möjligt, betonar Joakim.

Inget är för stort, för smått eller för svårt för montör Joakim Grav på Elon Ljud & Bild. ”Allt vi säljer kan vi installera”, säger han.

Tillsammans med sina montörskollegor på Elon Ljud & Bild är han allt som oftast på rull. I servicebilen finns allt som behövs för att lösa även de knepigaste installationer.

– Det kan vara både trångt och svåråtkomligt när vi ska dra fram kablar för nya nätverk och liknande. Vi har både kompetensen och de verktyg som krävs.

Vid nybyggnationer, där olika typer av hemautomation ofta står högt på önskelistan, betonar Joakim att ju tidigare Elon Ljud & Bild kommer in i processen och kan förbereda kabel-dragningar, högtalarinstallationer och liknande desto bättre blir slutresultatet.

– Vi jobbar både stort och smått. Vi kan automatisera ett helt hus med ljud, bild och övrigt till att hjälpa kunderna med att installera och starta upp den nya datorn, surfplattan eller mobilen, säger han.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist