Färgstark satsning för anrika parken

Anrika Folkets park i Oskarshamn får sig en rejäl uppfräschning under sommaren. Ideella krafter ska sätta färg på dansrotundan. Och fram till mitten av december är i princip alla helger redan uppbokade för konserter, loppis, dans och julbordssittningar. 

I och med att samhället öppnar upp allt mer märker de ansvariga för Folkets Park att bokningarna blir allt fler, samtidigt som föreningen återigen kan satsa på egna arrangemang. 

– Det är oerhört kul att vi är på väg tillbaka till vad som kan beskrivas som normal verksamhet, säger Susanne Fogelqvist, ordförande i Föreningen Folkets Hus & Park i Oskarshamn. 

Folkets Park har tjänat som vaccinationscentral sedan i maj i år och kommer fortsätta att göra det en bit in i september.  

– Eftersom lokalerna ändå stod tomma så var det självklart att vi tackade ja när vi fick förfrågan om att hyra ut lokalerna till företaget som sköter vaccinationerna. Det känns bra att vi kan bidra på det här sättet, säger Susanne Fogelqvist.

Fredagsdans

Preliminärt kan de populära fredagsdanserna vara igång den 10 september. Bandet Highlights är bokat. Danserna lockar besökare i ett brett åldersspann, från 18 till 60, enligt Susanne Fogelqvist. 

– Det är gräddan av dansbanden som vi tar hit. Innan pandemin brukade vi ha 200 till 300 besökare på danskvällarna, säger hon. 

Exakt hur många besökare som får tas in på de planerade arrangemangen till hösten styrs av hur restriktionerna ser ut då. 

Förutom Folkets Parks egna dansbandskvällar har externa aktörer bokat en del av helgkvällarna under hösten. Men det finns fortfarande några lediga helgdatum kvar och för den som vill boka arrangemang på vardagar finns det gott om tider.

– Det här är lokaler som passar bra att hyra för föreningar som ska ha årsmöten eller aktörer som vill ordna mässor.  Vi har haft en del mässor här, som arbetsmarknadsmässan, och det har varit väldigt uppskattat av såväl besökare som arrangörer, säger Susanne Fogelqvist. 

Susanne Fogelqvist, ordförande i Föreningen Folkets Hus & Park i Oskarshamn, och Michael Blomqvist, föreståndare för Folkets Park och Sag­abiografen, ser till att parken blir lika fräsch utvändigt som på insidan.

Uppfräschning

Den gamla dansrotundan får en välbehövlig yttre uppfräschning under sommaren. Huset ska tvättas för att sedan målas i rött och vitt. 

– Det är 20 år sedan sist, så det är på tiden, säger Susanne Fogelqvist. 

Folkets Hus & Park i Oskarshamn är en ideell förening. Och som sådan beroende av att ideella krafter ställer upp. Arbetet med att fräscha upp och måla kommer därför helt och hållet att skötas av frivilliga krafter. 

– Själv har jag arbetat ideellt som ordförande i 12 år, säger Susanne Fogelqvist. 

Text: Urban Löfqvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Höstens preliminära program

10/9 Dans: Highlights

24/9 Dans: Jannez

1/10 Konsert

2/10 Konsert

8/10 Dans: Sannex

9/10 Konsert

15/10 Konsert

16/10 Konsert Park 57: Petra Marklund 

22/10 Dans: Allstars 

23/10 Konsert Park 57: Electric Boys & The Quill 

29/10 Konsert Park 57: Smith & Thell 

30/10 Loppis

12/11 Konsert 

26/11 Julbord

27/11 Julbord

1/12 Julbord

3/12 Julbord

4/12 Julbord

8/12 Julbord

9/12 Julbord

10/12 Julbord

11/12 Julbord