Skärgårdsäventyr i höstskrud

Även om sommaren är på upphällning är livet till sjöss långt ifrån över.

– Hösten i skärgården är fantastisk, framhåller Mia och Mattias Hildung på Figeholms Marin.

Under den gånga sommaren har väldigt många tagit chansen att uppleva skärgården runt Oskarshamn på olika sätt. Mia och Mattias Hildung ser ingen anledning till att aktiviteterna till sjöss ska minska under övriga årstider.

– Det gäller bara att prioritera säkerheten och vara medveten om att det krävs anpassad utrustning när det blir kallare i både vattnet och luften, förklarar de.

Gedigen uthyrning

Vid sidan av försäljning av allt som hör till båtlivet har Figeholms Marin såväl mindre motorbåtar som SUP och kajaker för uthyrning. Något som ger de som saknar eget flytetyg möjlighet att komma ut i skärgården alla tider på året.

– När det gäller just SUP har intresset varit rekordstort i sommar. Förutom uthyrning är vi återförsäljare av det svenskdesignade premium-märket Black Cat Boards och arrangerar även kurser och temapaddlingar under ledning av bland annat den erfarne instruktören Calle Magnusson. Under hösten planerar vi både nybörjarkurser och mer avancerade paddlingar där deltagarna får utmana sig själva. Som exempelvis vinterpaddling och mörkerturer, berättar Mia och uppmanar alla intresserade att hålla koll på Figeholms Marins Facebook- och Instagramsida för att hålla sig uppdaterade kring kursdatum och övriga event.

Båtlagret har fyllts upp – passa på

En effekt av det stora intresset för sjöliv har varit svårigheter att kunna tillgodose efterfrågan på båtar och motorer. Nu börjar lagret av båtar från Finnmaster, Buster, Sandström och Linder samt motorer från Yamaha åter att fyllas upp.

– För den som vill vara säker på att uppfylla drömmen om en egen båt till nästa sommar är det läge att besöka oss redan nu. Då kan vi även hjälpa till med vinterförvaring, säger Mattias.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Bekymmersfritt båtliv

Figeholms Marin är auktoriserad verkstad för Yamaha och utför alla typer av reparationer och service på såväl utom- som inombordare.

Likaså plastarbeten och ­försäkringsskador. Mattias Hildung betonar fördelarna med en riktig ­genomgång under ­hösten eller ­vintern.

– Då vet man att allt är i ordning inför kommande säsong, säger han.

Serviceverksamheten ­omfattar allt från helhetslösningar med ­hämtning, service och vinterförvaring till ambulerande service på plats hos båtägaren.

– Vi har lösningar för alla behov, framhåller Mattias Hildung.