Enkla åtgärder ökar värdet på villan

Snabbt och smidigt med hantverkare.

Eller med egen arbetsinsats till billig peng.

Oavsett vilket du väljer kan du öka värdet på villan inför försäljning med hjälp av några enkla åtgärder.

Göran Wallgren är fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Mönsterås och Kalmar. Hans erfarenhet är att även enkla åtgärder på villan påverkar slutpriset vid försäljning.

– Att göra småförbättringar själv, som att tvätta tak, rensa hängrännor och måla träytor, kan vara tidskrävande men det är väldigt ofta värt mödan. Då kan det vara ganska roligt också, säger Göran Wallgren och lyfter fram hantverkare som ett alternativ till att fixa själv.

– Då kan man vara säker på att resultatet blir bra, men det gäller samtidigt att hålla koll så att inte kostnaden springer i väg, understryker han.

Rådgivning med Läge+

Vilka åtgärder som är värda att satsa på är fråga om en balansgång. Det bästa är att rådgöra med Svensk Fastighetsförmedling i god tid före försäljningen med hjälp av tjänsten Läge+.

– Om säljaren bjuder på en kopp kaffe så bjuder vi på vår expertis. Då får man en bra möjlighet att prata igenom stort och smått. Handlar det bara om lite målarfärg, eller krävs det en totalrenovering? Tillsammans lägger vi upp en plan baserat på husets skick, våra rekommendationer och säljarens önskemål.

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Läge+

· Svensk Fastighets­förmedlings tjänst Läge+ är perfekt när du vill förbereda din försäljning med god framförhållning.

· Tjänsten kostar inte mer än en vanlig försäljning och första mötet med ­mäklaren är helt kostnadsfritt.

· När bostaden förberetts för försäljning kan mäklaren lägga ut den på Svensk Fastighetsförmedlings hemsida under Läge+ och marknads­föra den utifrån säljarens önskemål. Då matchas även bostaden med ­potentiella köpare i kund­registret. Bostaden kan ligga ute allt ifrån en vecka till ett par år.

Viktiga förberedelser inför tomtförsäljning

Viktiga förberedelser inför tomtförsäljning: Gå igenom huset med mäklaren, se över ventilationen. glöm inte de små detaljerna och ordna en välkomnade framsida.